7 aydır otomobilde yaşıyor

7 aydır otomobilde yaşıyor
Denizli’de anne ve babasının boşanmasının ardından annesiyle yaşamaya başlayan M.T., 14 yaşındayken annesinin dostu tarafından cinsel tacize maruz kaldı. O yaşlarda psikolojisinin bozulması sebebiyle ortaya çıkan olay sonrası annesinin dostu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adli makamlar yaşanan olayın ardından genç kızı annesinin yanından alarak Denizli’de Çocuk Esirgeme Kurumu olmadığı için Isparta Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleştirdi. Burada 1 yıl kalan, psikolojik sorunları nedeniyle 2010 yılında Manisa’ya gönderilen M.T. bir yıl önce reşit olunca çocuk esirgeme kurumundan kadın sığınma evine gönderilmek istendi. Kadın sığınma evinde kalmayı kabul etmeyen 19 yaşındaki M.T., arkadaşı S.Y.’e ait bir otomobil içinde 7 aydır yaşam savaşı veriyor.

POLİS İKNA EDEMEDİ


Manisa’nın Yunusemre İlçesi Yarhasanlar Mahallesinde park etmiş bir araç içinde 7 aydır yaşayan M.T.’nin durumuna kayıtsız kalmayan mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine olay yerine gelen polis, M.T.’i kaldığı aracın içerisinden çıkarmaya bir türlü ikna edemedi. Polis ekiplerinin uzun uğraşı sonucunda, 7 aydır bir arkadaşının aracında yaşamını sürdüren M.T. vatandaşların şikayetleri üzerine, mahalleden uzaklaştırıldı.

Devletin tüm imkanlarını elinin tersi ile iten M.T., “Ben bu arabadan başka bir yerde kalmam” dedi. Arabanın sahibi S.Y. ise vatandaşların şikayeti üzerine aracını evinin önünden başka bir yere götürmekte buldu.

Durumun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine devreye giren Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan’ın kızla görüştüğü, kızı kadın sığınma evine gitmeye ikna ettiği öğrenildi.