7 bin kişi o salgından hayatını kaybetti!

7 bin kişi o salgından hayatını kaybetti!
Dünya Sağlık Örgütü'den yapılan açıklamaya göre Ebola salgınından ölenlerin sayısının  7 bine yaklaştığı duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde ölenlerin sayısı 6 bin denirken, rapor edilmeyen ölümlerle birlikte bu sayının 7 bine yaklaştığı bildirildi.

Ebola salgınının olduğu bölgelerde DSÖ  Ebola hastalarına yardım amaçlı sağlık merkezleri kuruyor. 

Günde 8 ile 12 hastayı barındırabilecek kapasitede kurulan merkezler yerel halka, kişisel bakım ve temizlik yapılarak Ebola virüsünden korunmanın eğitimi veriyor.




DSÖ’den enfeksiyon, koruma ve kontrol uzmanı Dr. Martin Cormican, “Sağlık merkezlerinin açılmasından önce üç günlük bir eğitim seminerimiz var. Bu seminerde, Ebola hastalığını anlatıyoruz, bu hastalık insanlara nasıl bulaşıyor ve nasıl yayılıyor. Sonra işi pratiğe döküyoruz. El temizliği nasıl yapılır, hastalıktan korunma amaçlı verdiğimiz ürünler nasıl kullanılır, bunları gösteriyoruz.” dedi. Dr. Cormican, Ebola virüsüne karşı mücadelede, zorlu koşullarda güvenli bir şekilde çalışabilecek, hastalık hakkında yeterince bilgi ve deneyime sahip insanlara ihtiyacı olduklarını da sözlerine ekledi.

DSÖ salgın hastalıklar yetkilisi Dr. Sylvie Briand, öncelikle yerel halktan seçtikleri insanları eğittiklerini, onların da halka bilgi verdiklerini belirtti. Briand, bunu ‘kartopu etkisi’ olarak tanımladı ve “İnsanların bu şekilde bilgilenmesiyle Ebola virüsünün yakın zamanda durdurulacağına inanıyorum.” dedi.