7 Kattan Asansör Boşluğuna Düşen Genç Yürümeye Başladı

7 Kattan Asansör Boşluğuna Düşen Genç Yürümeye Başladı

Amasya’da 2 ay önce asansör tamiri yaptığı esnada dengesini kaybederek 7. kattan aşağıya düşmesi sonucu ağır yaralanan genç, Samsun’da tedavi gördüğü hastanede yürümeye başladı.
Amasya’da bir asansör firmasının bakım servisinde çalışan 19 yaşındaki Ergani Orak, 29 Ekim 2014 tarihinde bakım esnasında 7. kattan asansör boşluğuna düşmesi sonucu vücudunda çeşitli kırıklar ve kafa travması oluştu. Önce Amasya’da bir hastaneye kaldırılan, daha sonra Samsun’a sevk edilen Orak, burada Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 30 gün tedavi gördükten sonra Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Samsun Hastanesi’ne sedye ile gelerek 20 günlük tedavi sonucu doktoru Ebru Demir sayesinde desteksiz yürümeye başladı.
Ergani Orak’ın hızlı bir şekilde iyileştiğini ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ebru Demir, “Ergani Orak, 29 Ekim tarihinde Amasya’da asansör tamiri yaparken 7. kattan aşağıya düşüyor. Düşme sonrası kafa travması geçiriyor. Ergani başka hastanede 20 gün yoğun bakım ve daha sonra da 10 gün nöroloji servisinde yatıyor. Daha sonra Ergani bizim hastanemize başvuruyor. Hastamızı acilde gördüğümüzde sedyede idi. Vücudun solunda tamamen hareket yoktu. Ergani bizimle iletişim kurmakta zorlanıyordu. Yaklaşık 20 günlük bir tedavi süreci içersinde kendi isteği ve ailesinin de yardımı ile kendisinde ciddi bir ilerleme görüldü. İlk geldiğinde sedye düzeyindeydi ve destekli bir şekilde oturma pozisyona 2 kişi ile birlikte getirebiliyorduk. Fakat şu anda kendi istediği ile yatakta hareket edebiliyor. İstemli bir şeklide oturma pozisyonuna ve oradan da kalkma pozisyonuna gelebiliyor. Şu anda desteksiz bir şeklide göğüs kontrolü ile birlikte bağımsız olarak yürüyebiliyor. Bundan sonraki hedefimizde merdiven çıkmaktır. Kolunda ise bacağına göre biraz daha ciddi bir sıkıntımız var. Onu da robot tedavisinde çalışıyor. Bu tür hastalarda iyileşme süreci 1 yıl kadardır ve ilk 3 ayda hızlı bir iyileşme süreci görürüz. Ergani de bunu göstermiş oldu. 1 yıl içersinde ilk hedefimiz merdiveni inip çıkmak ve Ergani’ye daha bağımsız bir yaşam sağlamaktır” dedi.
Oğlunun iyileşmesinden dolayı mutluluk duyan Ergani Orak’ın babası Abidin Orak, “Ergani 29 Ekim tarihinde asansörde çalışırken düştü. Biz bu hastaneye geldiğimizde Ergani’nin ayakta durma şansı yoktu ve 15 gün içinde biraz düzelme var. Şu anda tek başına kalkıyor, yürüyebiliyor. İnşallah merdivenleri de daha iyi inip çıkacak” diye konuştu.