70 Bin Nüfuslu Hakkari’yi Susuz Bıraktılar

70 Bin Nüfuslu Hakkari’yi Susuz Bıraktılar

Hakkari’nin Golan bölgesindeki Karadağ ve Kırk Çeşme kaynak suyu şebeke hatlarını tahrip eden Otluca köyü sakinleri, 70 bin nüfuslu kenti susuz bıraktı.
Hakkari’de günlerdir yaşanan su probleminin şehrin kaynak suyunun bulunduğu Otluca köyü Golan bölgesindeki Karadağ ve Kırk Çeşme şebeke hattının Otluca köyü sakinleri tarafından tahrip edilmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Hakkari Belediyesi ekiplerinin başlattığı çalışmalarda, şebeke hattına hasar verildiği ve hasarın kasti olduğunun tespit edilmesi üzerine; Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Belediye Eş Başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri bölgeye gitti. Eş Başkan Nurullah Çiftçi ve beraberindekiler, burada bulunan kaynak suları ve şebeke hatlarını inceledi.
Yapılan incelemelerde Karadağ, Kırk Çeşme kaynak sularını ve bu suları kente taşıyan şebeke boruları ve su maslağının tahrip edildiği, tahribin kasti olduğu anlaşıldı. Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi ve beraberindeki heyet, Otluca köyüne gelerek köy sakinleri ile görüştü. Yapılan görüşmelerde köy sakinleri burada bulunan suyun köye ait olduğunu iddia ederek, suları kente vermeyeceklerini ve tahribatın kendileri tarafından yapıldığını kabul etti.
Belediye yetkilileri, problemin en kısa sürede çözülmesi için çalışmaların başlatıldığını ifade etti.