70 Yaşında 4.5 Kilometrelik Gölü Yüzerek Geçti

70 Yaşında 4.5 Kilometrelik Gölü Yüzerek Geçti

ISPARTA (İHA) – Isparta’nın Eğirdir ilçesi doğumlu olup İstanbul’da yaşamını sürdüren 70 yaşındaki işadamı Nurullah Şen, Eğridir Gölü’nde düzenlenen triatlon yarışlarına dikkat çekmek amacıyla 4,5 kilometrelik gölü yüzerek geçti.
Göktaş Dinlenme Kampı mevkiinden yüzmeye başlayan Nurullah Şen, 2 saat 15 dakika sonra Eğirdir Liman mevkiinde sudan çıktı. Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz’ın da hazır bulunduğu yüzme denemesi öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Şen, daha önce kısa mesafede gölü geçtiğini söyledi. 30 Ağustos’ta Çanakkale Boğazı’nda düzenlenen yüzme etkinliğine katıldığını ve 5.5 km uzunluğunda boğazı geçerek 1 saat 18 dakikada varış noktasına ulaştığını anlatan Şen, "Tabi sonuçta bu su. Tedbirimizi alıyoruz. Şaka olmaz. Mevsim olarak su soğuk. Bunları aşacağımı tahmin ediyorum. Yapabilir miyim? Yaparım" dedi.
Daha sonra kendisini gölün serin sularına bırakan Şen, kulaç atarak yüzmeye başladı. Bu sırada içinde herhangi bir olumsuz duruma karşı müdahale ekibini taşıyan bir tekne de Şen’e eşlik etti. 2 saat 15 dakika boyunca yüzen Şen, 4.5 km’lik mesafeyi yüzerek geçmeyi başardı. Eğirdir Liman mevkiinden karaya çıkan Şen alkışlarla karşılandı. Karaya çıktıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şen, "Benim için karada yürümek neyse yüzmek aynıdır. Şu anda gayet iyiyim. Hatta 1-2 km daha yüzebilirim. Bir hafta sonra triatlon yarışları burada düzenleniyor. Ben de gençlere örnek olmak, yeni yarışların yapılmasına öncü olmak için böyle bir faaliyette bulundum. Tüm ülke çapındaki triatloncu arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Eğirdir’i tanıtım yönünden de bunun faydası olur" diye konuştu.
Spor yapmanın önemine değinen Şen, kondisyonunun yüksek olmasını şu sözlerle anlattı:
"Sigara içmiyorum. Düzenli uyuyorum. Alkol almıyorum. Dağa tırmanıyor, kayak yapıyorum. Gezilere katılıyorum. Bu tür aktiviteleri çok seviyorum. Bunlar insanı zinde tutuyor."