700 metre yükseklikte ekmek parası

700 metre yükseklikte ekmek parası

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesi'nin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında kalede restore çalışması başlattı.

2010 yılında sona eren çalışmaların ikinci bölümü ise 2.5 ay önce tekrar başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, Selçuklu ve Osmanlı döneminde savunma amaçlı kullanılan kalenin burçları restore edilerek çevre düzenlemesi yapılıyor.

''Kelle koltukta çalışıyoruz''

700 metre yükseklikte bulunan kalenin burçlarında çalışan işçiler, çalışmaya sabah saat 06:00'da güvenlik önlemlerini alarak başlıyorlar. Burç'un altına kurdukları iskelede çalışan işçilerin bellerine taktıkları kemerler ile restorasyon çalışması yapıyor.

Son günlerde artış gösteren işçi ölümlerinin ardından tedbirlerini arttıran işçilerin bu yükseklikte çalışması kent merkezinde bulunan vatandaşlar ise meraklı gözlerle izliyor. Bitlis'in Tatvan ilçesinden gelen işçilerden Nurullah Altun, yaklaşık 700 metre yükseklikte çalıştıklarını söyleyerek, "İlk başta tabi ki zor ama şimdi alışıyor insan. Sonuçta güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. İster istemez zor ama ekmek parası için çalışıyoruz" dedi. Yaklaşık 2.5 aydır kalede çalıştıklarını söyleyen işçilerden Emrullah Tabak ise "Ekmek parası için kelle koltukta çalışıyoruz. Tabi ki her şeyden önce can güvenliği. Şirketimizin bize verdiği emniyet kemerini kullanarak çalışıyoruz." diye konuştu. İşçilerin buradaki çalışmalarının bir süre daha devam edeceği öğrenildi.