Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

73 yıldır aynı yerde aynı işi yapıyor!

Tokat'ta 85 yaşındaki Hakkı Gülener, 12 yaşında babasının yanında başladığı ayakkabı boyacılığını 73 yıldır aynı yerde ve diktiği ağacın gölgesinde sürdürüyor . Mesleğini Tarihi Alipaşa Camisi'nin yanındaki kulübenin önünde sürdüren Gülener: "Bu işten kazandığımla 4 çocuk büyüttüm. Babam da ayakkabı boyacılığı yaparak benimle 5 kardeşimi büyütmüştü"

Yayınlanma:
73 yıldır aynı yerde aynı işi yapıyor!

Tokat’ta, 85 yaşındaki Hakkı Gülener,  aynı yerde 73 yıldır sürdürdüğü ayakkabı boyacılığı ile ailesinin geçimini  sağlıyor.  Kent merkezindeki Ali Paşa Camisi’nin yanındaki kulübenin önünde  yıllardır ayakkabı boyacılığı yapan Gülener, mesleğe ilkokulu bitirdikten sonra  12 yaşında babasının yanında başladığını söyledi. 
Ayakkabı boyacılığına başladığı günden bu yana işini hep aynı yerde  sürdürdüğünü anlatan Gülener, “73 yıldır bu işi sürdürüyorum. Tokat’ı ve  Tokatlıyı çok seviyorum. Bütün akrabalarım İstanbul’da fakat ben buradan  ayrılamam.” dedi.
İşini severek yaptığını, gücü yettiğince yapmayı da sürdüreceğini  vurgulayan Gülener, “Her gün saat 08.00’de çalışmaya başlıyorum, saat 16.00 gibi  de işi bırakıyorum. Günde 25 ila 40 arasında ayakkabı boyuyorum. Bu işten  kazandığımla 4 çocuk büyüttüm. Babam da ayakkabı boyacılığı yaparak benimle 5  kardeşimi büyütmüştü.” diye konuştu.

DİKTİĞİ AĞACIN GÖLGESİNDE ÇALIŞIYOR
Gülener, 1950 yılında ayakkabı boyadığı yere akasya fidanı diktiğini  belirterek, fidanın büyüyerek ağaç olduğunu, bu ağacın gölgesinde işini yaparak  geçimini sağladığını anlattı. Her işin bir zorluğu olduğunu ancak mesleğini severek yaptığı için  zorluklarına katlandığını ifade eden Gülener, şunları kaydetti:
“Soğukta insanın elleri çatlıyor. Yaz kış çalışıyoruz. Hepsine  katlanacaksın. Sevmeyen işi yapamaz. İşi sevmeyerek yapandan da hayat bekleme.  Her işte dürüstlük başta gelir. Allah’a binlerce şükürler olsun. Yıllardır bu  işten ekmek yedim. Ben burada bir sembolüm. Tokat’ın her yerinden ayakkabı  boyatmak için geliyorlar. İşimi temiz yaparım. 22 yıl önce eski emniyet müdürü  Nejat Güngör’ün yaptırdığı kulübemde mesleğime devam ediyorum.”
Gülener, sağlığı elverdiği sürece çalışmaya devam edeceğini sözlerine  ekledi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler