733. Ertuğrul Gazi’yi Anma Ve Söğüt Şenlikleri’nde Gerginlik

733. Ertuğrul Gazi’yi Anma Ve Söğüt Şenlikleri’nde Gerginlik

Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen 733. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nde, zaman zaman gerginlikler yaşandı.
Edinilen bilgiye göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin protokol kapısından girmeyip halk girişinden girmesi üzerine AK Partililer ile MHP’liler tören alanı girişinde karşı karşıya geldi. MHP’lilerin tribünde oturan AK Partililere su şişesi ve taş fırlattığı, AK Partililerin de MHP’lilere aynı cisimleri attığı iddia edildi. Bu sırada iki grup arasında gerginlik yaşandı. Atılan şişe ve taşlar, bisiklet turnuvası için gelen bir kadına ve tribünde oturan diğer bir kadına isabet etti. Kendisine bir cismin isabet etmesi üzerine fenalaşan tribündeki kadın bayıldı. Çevredekiler tarafından tören alanından çıkartılan kadına ilk müdahaleyi 112 Acil Servis ekipleri yaptı. Bu sırada bir polis memuru ile MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş arasında gerginlik yaşandı.
İki grup arasında yaşanan gerginlik üzerine de AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş polis megafonuyla sağduyu çağrısı yaptı.