79 kişinin öldüğü yangının nedeni belli oldu!

79 kişinin öldüğü yangının nedeni belli oldu!

Londra polisi, 24 katlı Grenfell Tower adlı bir sosyal konutta geçen hafta çıkan ve 79 kişinin hayatını kaybettiği yangının nedenini kamuoyu ile paylaştı. Londra Emniyet Müdürlüğü Başkomiseri Fiona McCormak, yangının bir buzdolabının alev alması ile çıktığını söyledi.

Fiona McCormak ayrıca binanın dış kaplamasının da güvenlik standartlarına uygun olmadığını belirtti. McCormak, 'hayatını kaybedenlerin sayısı, yasaların ihlali ve yönetmeliklerin gözardı edildiği göz önüne alındığında' polisin 'adam öldürme' suçunu da soruşturma kapsamında değerlendireceğini ifade etti.

Alev alan buzdolabının Hotpoint marka FF175BP modeli olduğunu da açıklayan McCormak, bu modelin piyasadan çekilmesinin söz konusu olmadığını, üretici firmanın yeni testler yaptığını kaydetti.

Polisin açıklamasından sonra hükümet, yangın çıkmasına neden olan Hotpoint buzdolabının uzmanlar tarafından derhal incelenmesi talimatını verdi.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Greg Clark açıklamasında "2006-2009 yılları arasında imal edilen bu ürünün piyasadan çekilmesi söz konusu değil, bu ürünle ilgili harekete geçilmeden önce testler yapılacak. Bu ürünün kullanımında tehlike görüldüğü tespit edilirse, geçikmeden yeni bir ürünle değiştirilmesini beklediğimi şirkete açıkça ifade ettim" dedi.