7'nci kattan atlatan kocaya hapis cezası

7'nci kattan atlatan kocaya hapis cezası

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesi’nde 24 Mart 2015 günü meydana geldi. Yaklaşık 5 ay önce Mustafa Ş. (25) ile Tuba Ş. (19) evlendi. Ancak iddiaya göre Mustafa Ş., eşini ailesine göstermemeye ve şiddet uygulamaya başladı. 23 Mart 2015 günü ise öğleden sonra Mustafa Ş. eşini darp edip bıçak çekerek sokağa attı. Bunun üzerine Tuba Ş. annesi ve babasıyla birlikte Denizli Polis Merkezi’ne giderek eşinden şiddet gördüğünü söyleyip şikayetçi oldu. Polis genç kadının şikayeti üzerine eşini arayıp yakaladı. Polis genç kadını can güvenliği olmadığı için şikayetini aldıktan sonra annesi ve babasının evine götürdü. Gece ise genç kadın girdiği bunalımdan çıkamayarak evde kardeşleri ve babası ile annesine "Benim ölümümden eşim, annesi ve babası sorumludur" diyerek evin balkonuna koşup buradan kendisini aşağı bıraktı. Bunun üzerine olay yerine gelen polis, apartmanın hemen yanındaki 1 katlı iş yerinin beton zeminine düşen genç kadını buradan alıp ambulansa verdi. Sağlık ekipleri genç kadını hastaneye götürdü ancak burada genç kadın yaşam mücadelesini kaybetti. Tuba Ş.’nin cenazesi otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Genç kadının cenazesi bugün ailesi tarafından alınıp Elazığ’da toprağa verildi.

SAVCI DAYAKÇI KOCAYA EK GÖZALTI VERDİ

Bu arada, 5 aydır eşine şiddet uyguladığı için gözaltına alınan koca Mustafa Ş. genç kadın intihar edince soruşturmanın seyri değişti. Savcı genç kadının ailesi ve Mustafa Ş.’nin ailesinin de dinlenmesine karar vererek zanlıya 1 gün daha gözaltında kalma kararı verdi. Bunun üzerine Denizli Polis Merkezi genç kadının ve kocasının ailesinin de ifadesini aldı. Genç kadının ailesi kızlarını 5 aydır göremediklerini, eşinin ona 5 aydır ailesiyle birlikte şiddet uyguladığını ileri sürdü. Mustafa Ş.’nin ailesi ise Tuba Ş.’nin iddialarını kabul etmedi. Mustafa Ş. bugün adliyeye sevk edildi. Savcı Mustafa Ş.’nin ifadesini aldıktan sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mustafa Ş. çıkarıldığı mahkemece ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve tehdit’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Baba Naci Böler (55) ve Tuba Ş.’nin kardeşleri, "Bu nasıl bir insanlık, Tuba’yı 5 aydır görmedik. Sonra kocası ona bıçak çekip sokağa atmış bize sığındı. Gecede ’ölümümden eşim, kayınbabam, ve kayınvalidem sorumludur’ dedikten sonra kendini balkondan attı. Bu koca tutuklansın bu yaptıkları yanına kar kalmasın" diye isyan etmişti.