8. Erciyes Cup Turnuvası Başlıyor

8. Erciyes Cup Turnuvası Başlıyor

Abdullah Gül Üniversitesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı (AGÜ Spor) tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenecek olan Erciyes Cup 16 Ekim’de başlıyor.
Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde 16-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Erciyes Cup’ta AGÜ Spor, geçen yılın ikincisi Fenerbahçe, Canik Belediyespor, Beşiktaş, Orduspor, Osmaniye Gençlik takımları ile mücadele edecek. 6 takımın yer aldığı Erciyes Cup turnuvasının ilk gününde Fenerbahçe ile Canik Belediyespor saat 14:00’da karşı karşıya gelecek. Günün ikinci maçında saat 16:00’da Beşiktaş ile Orduspor mücadele edecek.
İlk günün son maçında ev sahibi takım AGÜ Spor ile Osmaniye Gençlik saat 18:00’da karşılaşacak.
Erciyes Cup, 17 ve 18 Ekim’de oyananacak maçların ardından sona erecek. AGÜ Spor’un organize ettiği turnuva maçlarının tamamı basketbol severler için ücretsiz olarak izlenebilecek. AGÜ Spor Kulübü Antrenörü Ayhan Avcı yaptığı açıklamada, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, bu süreçte katıldıkları ve katılacakları turnuvaların eksiklerini görmeleri açısında önemli olduğunu söyledi.
Takımın henüz 4’te 3’ünden yoksun hazırlıklarını sürdürdüklerini anımsatan Avcı, Dünya Şampiyonası sonrası tatile çıkan Lara Sanders ve Laura Nicholles’un yanı sıra iki oyuncunun da hafif sakatlıkları olduğunu kaydetti.
BOTAŞ Cup Turnuvası için Adana’da olduklarını ve güzel bir hazırlık süreci geçirdiklerini dile getiren Avcı, ‘’Turnuva maçları takımların eksiklerini görmeleri ve takıma yeni katılan oyuncuların adaptasyonu açısından önem taşıyor. Biz bu turnuvalarda galip gelmek ve turnuva birincisi olmak gibi bir hedefimiz yok. Oyuncular arasındaki ahengi, uyumu artırmak, eksik noktaları görmek istiyoruz’’ diye konuştu.
Kayseri’de 16 Ekim Perşembe günü 8’ncisi yapılacak Erciyes Cup’ın lig maçları öncesi takımların kendilerini görebilecekleri en son turnuva olduğunu kaydeden Avcı, turnuvaya Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi güçlü takımların katılacak olmasının da turnuvanın ciddiyetini ortaya koyduğunu ifade etti.
Avcı ayrıca, ‘’Karşılaşmaya tüm Kayserili basketbolseverleri bekliyoruz. AGÜ Spor’u yeni sezon öncesi izlemek isteyenleri turnuva maçlarını izlemeye davet ediyorum’’ dedi.
İstanbul Üniversitesi B.G.D.’den transfer edilen Gabriela Marginean’ın çok yönlü başarılı bir forvet olduğunu anlatan Avcı, Euroleague takviyesi için transfer ettikleri oyuncunun gerektiğinde lig maçlarında da takıma en üst düzeyde katkı sağlayacağını belirtti.