8 EVİN YANDIĞI YAKAKENT’TE YARALAR SARILIYOR

8 EVİN YANDIĞI YAKAKENT’TE YARALAR SARILIYOR

Samsun’un Yakakent ilçesinde 8 evin yandığı Gündüzlü Mahallesi’nde yaralar sarılıyor.
Pazar günü saat 10.00 sıralarında Gündüzlü Mahallesi’nde çıkan yangın sonucu 8 ev kullanılamaz hale gelmişti. Bugün olay yerine gelen AFAD ve Kızılay ekipleri tarafından mağdur olan vatandaşlara gıda yardımı yapılarak gece konaklamaları için çadır kuruldu.
Yangında evi yanan Fadime Çoban, “Yangın başladığında nasıl oldu bilemedik sadece hayvanlarımızı alıp kaçtık. Hayvanlarımı da komşular çıkardı. Şimdi hayvanlarımı komşularımın yanına bıraktım" dedi.
Olay yerine gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin vatandaşlarla gerekenin yapılacağını söyledi. Vali Şahin, "Burada maalesef hiç de arzulamadığımız bir yangın meydana geldi. 8 ev yandı. Burada rüzgar şu anda esmiyor ama Yakakent tarafında da bir yangınımız başladı. Ekipleri buradan oraya takviye ettik. Burada vatandaşların yeni evleri kurulana kadar başlarını sokacakları konteynırları temin ediyoruz. Van depreminden sonra burada kullanılmak üzere 100 civarında konteynır gelmişti. Onları yola çıkarttık. Bugün yetişirse konteynırları kuracağız. Hiç bir vatandaş dışarıda kalmayacak. Ayrıca AFAD’ın elinde sıcak yemek pişirmek üzere mutfak kuruldu. Samsun’un tarihinde hiç görülmemiş şiddette rüzgar esti" diye konuştu.