8 yaşındaki çocuk için seferberlik!

8 yaşındaki çocuk için seferberlik!

Olay, Seyhan ilçesi Karayusuflu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 8 yaşındaki Muhammet Mete, dedesiyle birlikte Barbaros Mahallesi’nden dedesinin kiraladığı Karayusuflu Mahallesi’ndeki şeftali bahçesine geldi. Dede bahçede oyalanırken, Muhammet Mete öğleden sonra birden ortadan kayboldu. Bahçe içinde ve kanal kenarında torununu arayan ancak bulamayan dede, bunun üzerine oğlu Sedat ve gelini Gülhan Mete’ye (29) haber verdi. Olay yerine anne ve babayla birlikte babaanne ve diğer akrabaları da geldi. Çocuğun kanala düşmüş olabileceğini düşünen ailesi polisi aradı. Olay yerine gelen polis kanalda arama yaptı ancak çocuğu bulamadı. Bunun üzerine Mete çifti çevredeki tarla, portakal ve şeftali bahçelerinde çocuklarını aramaya başladı. Sedat Mete, oğlunun üzerinde kot pantolon, turuncu kazak ve yeşil yarım kollu mont olduğunu söyleyerek mahalleye gelip giden herkese oğlunu görüp görmediklerini sordu. Bazı mahalle sakinleri çocuğu gördüklerini söyleyince baba yalınayak yolda bir o tarafa bir bu tarafa koşturdu. Telefon ile çocuğu gördüğünü söyleyen kişiye ulaşıldı ancak o çocuğun Suriye uyruklu bir çocuk olduğunu öğrenince baba yıkıldı. Sedat Mete, daha sonra akrabalarıyla birlikte "Muhammet" diye bağırarak oğlunu aramaya devam etti.

Gülhan Mete ise, polis aracına binerek oğlunu bulmak için mahalle mahalle gezdi. Anne daha sonra eşinin yanına gelerek oğlunun olmadığını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. Bir kişinin Muhammet’e benzer bir çocuğun görüldüğünü söylemesi üzerine telaş yaşayan anne, bir süre sonra çocuğun başka biri olduğu öğrenilince gözyaşlarına boğuldu. Gülhan Mete, oğlunun dedesiyle şeftali bahçesine geldiğini, daha sonra da kendisinin geldiğini, öğleden sonra birden oynarken kaybolduğunu belirtti. Anne Mete, "Kaybolduğundan bu yana her yeri aradık ama bir türlü bulamadık. Bakmadığımız yer kalmadı. Ancak onu bulamıyoruz, 8 yaşındaki çocuk nereye gider? Biri kaçırdı mı hayatından endişe ediyorum. Allah’ım ne olur onu bana bağışlı. Ben oğluma bir şey olursa yaşayamam. O benim kızımın ikizi. Allah’ım benim yüzüme bak, oğlum sağ salim bulunsun" diyerek gözyaşı döktü.

"ONUN SESİNİ DUYDUM"

Sedat Mete eşini teselli etmeye çalışırken oğlunun sesinin portakal bahçesinden geldiğini söyleyerek bahçeye giren Gülhan Mete, "Muhammet" diye bağırarak aradığı oğlunu bulamayınca eşine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Minik Muhammet yapılan aramalara rağmen hala bulunamadı.