81 İlden 81 Öğretmen Beypazarı’nı Gezdi

81 İlden 81 Öğretmen Beypazarı’nı Gezdi

2 ay önceden 100 puanlık bir değerlendirme formu ile seçilerek Ankara’ya gelen 81 öğretmen Beypazarı turu yaptı
Mesleki tutum, değer ve davranışlarından eser ve projelerine, kılık ve kıyafetlerinden milli ve manevi davranışlarına kadar çok sayıda kriterden aldıkları puanlarla seçilen 81 ilden 81 öğretmen Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bir araya gelerek Anıtkabiri ziyaret etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabul ettiği öğretmenler bugün de Beypazarı’nı gezdi.
Sabah saatlerinde Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Çanak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık’ın karşıladığı öğretmenler, rehber eşliğinde ilçenin seyir terası niteliğindeki Hıdırlık Tepesi’nden kuş bakışı Beypazarı tarihi dokusunu inceleyerek, Beypazarı hakkında bilgi aldılar.
Beypazarı Hıdırlık Tepesi’nin ardından Beypazarı Maden Suyu Fabrikasını gezen öğretmenler daha sonra 400 yıllık Tarihi Beypazarı Çarşısını gezerek, Tarihi Taş Mektep’te yöresel yemeklerden oluşan öğle yemeğine katıldılar.Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya’nın da dahil olduğu öğle yemeği sonrası ilçede müzeler ve tarihi konakları ile ünlü Alaaddin Sokak gezildi.
Adeta yaşayan bir tarih olan Beypazarı’nı çok beğendiklerini ifade eden öğretmenler akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.