Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

81 yaşında, kavak ağacı soyup evini geçindiriyor

Muş'ta 81 yaşındaki Mirza Kartal, ilerleyen yaşına rağmen kavak ağaçlarının kabuklarını soyarak ailesinin geçimini sağlıyor.

Yayınlanma:
81 yaşında, kavak ağacı soyup evini geçindiriyor

Evli 6 çocuk babası Mirza Kartal, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işyerinde soyduğu her kavak ağacı için 1 lira ücret alıyor. İlerleyen yaşına rağmen diğer çalışanlara taş çıkaran Mirza Kartal, günde yaklaşık 40 kavak ağacını kesici aletle temizliyor. İşyerine yaya gidiş- dönüş olmak üzere toplam 8 kilometre yol katettiğini belirten Kartal, çocuklarından en büyük kızının evlendiğini, bir oğlunun üniversiteyi bitirip başka bir şehirde çalıştığını, bir çocuğunun üniversitede okuduğunu, iki çocuğunun lise ve bir çocuğunun da ortaokulda öğretim gördüğünü anlattı. Mirza Kartal, şunları söyledi:

“Çocuklarımın hepsini bu meslekten kazandığım para ile okutup, büyüttüm. Benim yaptığım işi hiçbir genç yapamaz. Atalarımızın dediği gibi işleyen demir pas tutmaz. Kendimi bildim bileli çalışıyorum. Kavak ağacı soymadan önce inşaatlarda çalışıyordum. Tek isteğim kimseye muhtaç olmadan yaşamak ve çocuklarımı okutmaktı. Bunu da başardım. Çalışmayı bıraktığım an yaşlandığımı hissederim. Allah bana ömür verdikçe çalışmak istiyorum.” 

 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler