82 yaşında mezun oldu

82 yaşında mezun oldu

Aydın’da yaşayan 82 yaşındaki görme engelli Mustafa Genç, 58 yıl önce kayıt yaptırdığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 

Gençlere örnek olmak ve azmettikten sonra başarıya ulaşılabileceğini göstermek amacıyla 80 yaşından sonra yeniden öğrenci olup üniversite okuduğunu belirten Emekli Öğretmen Mustafa Genç, bu yaştan sonra yeniden çalışmayacağını ancak 21 Eylül günü Ankara’da düzenlenecek törenle alacağı diplomasını saklayacağını belirtti.

''Bir ideal uğruna okudum''

Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan 1932 doğumlu Mustafa Genç, öğretmenlik yaparak 4 çocuğunu okutup büyüttükten sonra yeniden öğrencilik hayatına başlayıp 82 yaşında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Gözleri yüzde 90 oranında görmediği için özel aparatlarla ders kitaplarını okuyarak sınavlara hazırlanan Mustafa Genç’in bu azmi duyanları şaşırtırken Genç, "Emekli arkadaşları görüyorum. Pek çoğu kahve ve sokak kültürü ile yaşıyor. Ben böyle bir kültüre sahip değilim. Bir ideal uğruna okudum" dedi.

''Ekonomik nedenlerden dolayı okuyamadım''

Daha önce Ankara Hukuk Fakültesini kazanan ancak çalıştığı dönemde hem ev idare etmenin, hem çocukları okutmanın hem de üniversite okumanın ekonomik açıdan çok zor olduğunu için okuyamadığını belirten Mustafa Genç, “1952 yılında evlendim. 2’si kız 4 çocuğumuz oldu. Okumayı çok istiyordum ama üniversiteyi kazandığım yıllarda 137 lira aylık alıyordum. Ankara’ya gidip gelmek de ciddi masraftı. Ekonomik nedenlerden dolayı okuyamadım.

58 yıl önce kayıt yaptırdığı okulda mezun oldum

1998 yılında af çıkınca 1956 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yaptırdığım kayıt ile okumaya karar verdim. Birçok kişi ‘okuyamazsın’ dedi. Yaşlandığım için gözlerim de yüzde 90 oranında görmez oldu. Buna rağmen azmettim. Özel aparatlarla ders kitaplarını okuyup sınavları başarı ile vererek 58 yıl önce kayıt yaptırdığım okulumdan mezun oldum” dedi.