83 Yaşında 520 Kilometre Pedal Çevirecek

83 Yaşında 520 Kilometre Pedal Çevirecek

Söğüt’ten başlayıp Çanakkale’de bitecek bisiklet turuna katılan 83 yaşındaki bisikletsever ilgi odağı oldu.
5 gün sürecek olan Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan "Kuruluştan Kurtuluşa-Söğüt’ten Çanakkale’ye Bisiklet Turu", pazar günü Söğüt’ten hareketle başladı. Bisikletçiler, 520 kilometre pedal çevirerek Çanakkale’ye ulaşacak. Yenişehir, İznik ve Gemlik’ten sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hamdi Karahasan gemisiyle Mudanya’ya gelen bisikletçiler, Mütareke Müzesini ziyaret etti. Bisikletçiler, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Tahir Yılmaz tarafından karşılandı.
Türkyılmaz, bisikletçilere “Hoş geldiniz” diyerek, kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaptıkları işin tarihi hatırlatması açısından çok önemli olduğunu söyleyen Türkyılmaz, trafik kargaşasının yoğun olarak yaşandığı ülkemizde bisiklete binmeyi teşvik etmek gerektiğini söyledi.
Türkyılmaz, turun en yaşlı bisikletçisi olan İstanbul bölgesinden 83 yaşındaki Ömer Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Bisikletçiler, daha sonra Yörükali üzerinden Bursa’ya döndü.