Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

9 Ocak’ta okullar hangi illerde tatil?

Yurdu saran kar yağışı nedeniyle yurt genelinde birçok şehirde eğitime ara verilmeye devam ediyor. 9 Ocak hangi illerde okullar tatil? sorusunun yanıtı haberimizde...

Yayınlanma:

Kar yağışı nedeniyle 9 Ocak’ta hangi illerde okullar tatil?

YOZGAT’TA OKULLARA KAR TATİLİ

Yozgat merkez ilçe ve köylerinde soğuk hava ve buzlanma sebebiyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.Yozgat’ta soğuk hava ve buzlanma sebebiyle Yozgat Merkez ilçe ve köylerinde okullar Cuma günü tatil edildi. Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat şehir merkezi ve merkez ilçeye bağlı köylerde aşırı soğuk, kar ve buzlanma sebebiyle Cuma günü okulların tatil edildiğini söyledi.

BURSA’DA BAZI İLÇELERDE OKULLARA KAR TATİLİ

BURSA Valiliği kar yağışı ve tipi nedeniyle Keles, Harmancık, Orhangazi, İznik ve Yenişehir ilçelerinde ilk, orta, lise ve dengi okullarda eğitime bugün (9 Ocak) ara verdi.Bursa Valiliği ayrıca Büyükorhan ilçesinde taşımalı sistem ile köy okullarında, Merkez Nilüfer, Osmangazi ile Gemlik, İnegöl, İznik, Mustafakemalpaşa ilçelerinde ise sadece taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verdi.Kötü hava koşulları nedeniyle toplam 520 bin öğrencinin bin 490 okulda eğitim gördüğü Bursa’da, çarşamba gününden itibaren eğitim yapılamıyor.

KARS MERKEZ VE 5 İLÇEDE OKULLARA KAR ENGELİ

Kars’ta olumsuz hava koşulları dolayısıyla eğitime bugün de ara verildi. Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, kentte etkili olan tipi ve buzlanmadan dolayı 9 Ocak 2015 Cuma günü okulları tatil ettiklerini belirtti.

Öte yandan kentte kamu, kurum ve kuruluşlardaki engelli, hamile, emzikli kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personel bugün idari izinli sayılacak. Arpaçay, Digor, Selim, Sarıkamış ve Susuz ilçelerinde de eğitime ara verilmişti.

ARTVİN’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

ARTVİN il merkezi ile Murgul ve Borçka okullar tatil edildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, kar yağışının gece boyunca devam etmesi ve olası don nedeniyle il merkezi ile Murgul ve Borçka ilçelerinde okulların bugün (9 Ocak) tatil edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

KOCAELİ’NDE YARIN DA OKULLAR TATİL

Kocaeli Vsliligi, kent genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle bugün (9 Ocak) da okulların tatil edildiğini duyurdu.

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve uluslararası meteoroloji sitelerinden alınan raporlara göre; ilimiz genelinde 8 Ocak 2015 tarihinde akşam saatlerinden itibaren buzlanma ve don olayının beklendiği 9 Ocak 2015 tarihi sabah saatlerinde -8 derece olacağı belirtilmiştir. Bu aşırı soğukların uzun yıllardır ilimizde görülmediği meteorolojik verilerden anlaşılmıştır.”

“Alınan tedbirlerin uygulanması sonucunda il genelinde yerleşim yerlerinin tamamına yakınında kar mücadelesi yapılmıştır. Yolların açık olmasına rağmen buzlanma ve kuvvetli don olayının okullara ulaşımda oluşturacağı olumsuzluklar değerlendirilerek, çocuklarımızın can güvenliği ve sağlığı herşeyden önce gelir anlayışıyla 9 Ocak 2015 tarihinde, ilimiz genelinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde (Rehabilitasyon Merkezleri dahil) eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. İl Milli Eğitim müdürlüğünce tatil olan günlerdeki dersler için telafi eğitimi programı uygulanacaktır. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.”

MUŞ’TA OKULLAR YARIN DA TATİL

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün eğitim- ğretim yapılmayan Muş merkez ile Varto ilçesinde tatil bir gün daha uzatıldı. Muş ve Varto ilçesinde eğitim ve öğretime 12 Ocak Pazartesi günü yeniden başlanacak.

ZONGULDAK

Zonguldak’ta kar yağışı nedeniyle eğitime bugün de ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, il genelindeki okullar bugün (9 Ocak) tatil edildi.

Engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.


KONYA, KARAMAN, KAYSERİ

KONYA’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Geçen pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri için Konya genelinde okullar tatil edilmişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalada, tatilin bir gün daha uzatıldığı, cuma günü de okulların tatil olduğu açıklandı. Açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak 2015 Cuma günü tüm ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün daha ara verilmiştir” denildi. Kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de yarında idari izinli sayılacağı belirtildi.

Karaman ve Aksaray’da okullar cuma günü de tatil edildi.

ARTVİN

ARTVİN il merkezi ile Murgul ve Borçka okullar tatil edildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, kar yağışının gece boyunca devam etmesi ve olası don nedeniyle il merkezi ile Murgul ve Borçka ilçelerinde okulların tatil edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

GİRESUN

Giresun’da kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.

Valilik açıklamasında, yoğun kar yağışı dolayısıyla üniversiteler hariç Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okulların 9 Ocak Cuma günü tatil edildiği belirtildi.

OKUL TATİLİ İL GENELİNE GENİŞLETİLDİ

Denizli’de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren soğuk hava nedeniyle kent genelindeki bazı yollarda buzlanma oldu. Yollardaki buzlanma nedeniyle yarın için Çardak ve Babadağ ilçeleri kapsayan tatil kararı, kent geneline genişletildi. Salı gününden beri kent genelinde tatilde olan ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil olduğunu duyuran İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Meteoroloji Müdürlüğü ile görüştük. Yarın hava sıcaklığı Denizli’de eksi 3 ile eksi 5 arasında değişecek. Aşırı buzlanma olacak. Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası ile görüştük. Onlar da araçların çoğunun trafiğe çıkacak durumda olmadığı bilgisini verdi. Kar yağışı yok ama bu şartlarda okulları eğitime açamazdık. Aşırı buzlanma ve soğuk nedeniyle okullar haftanın son günü de tatil edildi” dedi.

NEVŞEHİR

NEVŞEHİR’de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle anaokulları, ilk ve orta öğretime ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada bugün, ana okulu, ilk ve orta dereceli okulların tatil olacağı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de izinli sayılacak.

KARABÜK

KARABÜK’te, kar yağışı nedeniyle 2 gündür tatil olan okullarda eğitime ara verildi.

Karabük Valiliği’nden yapılan açıklamada buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, “Ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları yarın 1 gün süre ile tatil edilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca Vali Orhan Alimoğlu adına sahte twitter hesabı açıldığına dikkat çekilerek, “Valimiz Orhan Alimoğlu’nun kendi adına açılmış bir sosyal medya hesabı bulunmamaktadır. Bu tür sahte hesap açanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı hususunu kamuoyuna arz ederiz” denildi.

ERZİNCAN

Erzincan il merkezi ve 3 ilçede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi. Alınan bilgiye göre, Erzincan il merkezi ile Kemah, Çayırlı ve Tercan ilçelerinde soğuk hava nedeniyle eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verilmesi kararlaştırıldı. Refahiye ve İliç ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılmayacak.

BARTIN

Bartın’da kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verildiğini söyledi. Demir, ilçelerle ilgili kararı kaymakamlıkların vereceğini sözlerine ekledi.

DÜZCE

Düzce’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa ve mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı ifade edildi. Daha önce yapılan açıklamada okullarda eğitim öğretime bugün için ara verildiği bildirilmişti.

ORDU

Ordu’da kar yağışı nedeniyle Aybastı ilçesi ile Akkuş’taki yatılı bölge okulu hariç il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının devam etmesi nedeniyle Altınordu, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinde yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise yatılı bölge okulu hariç ilçe merkezi ve tüm mahallelerde 9 Ocak Cuma günü okullarda tatil kararı alındığı kaydedildi.

BİNGÖL

Bingöl’de aşırı soğuk ve don olaylarından dolayı eğime 1 gün ara verildiği bildirildi. Bingöl’ü etkisi altına alan kar yağışı, günlük yaşantıyı olumsuz yönde etkileme devam ediyor. Bingöl’de birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren dondurucu soğukların yaşanacağını, hava sıcaklıklarının gündüz sıfırın altında 3, geceleri ise sıfırın altında 13’lere kadar ineceğini bildirdi.

Aşırı soğuklardan dolayı kent merkezi adeta buz kesilirken, Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim, öğretime 1 gün daha ara verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Aşırı soğuk ve don nedeniyle merkez ve merkeze bağlı tüm okullar 9 Ocak 2015 Cuma günü tatil edilmiştir” denildi.

TOKAT’IN 5 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Tokat Merkez ilçe ile birlikte Niksar, Erbaa, Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerinde kar tatili uzatıldı. Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kar yağışı sonucu olumsuz hava şartları nedeni ile merkez ilçe ile birlikte 5 ilçede cuma günü eğitime ara verildiğini kaydetti. Müdür Yazıcı, il merkezine bağlı köy ve kasaba okullarının öğrenci ve öğretmenlerinin tamamı ile merkez okullarına taşımalı eğitim kapsamında gelen öğrenciler içinde kar tatilinin uzatıldığını sözlerine ekledi. Öte yandan Pazar, Turhal ve Zile ilçelerinde bazı köy ve beldelerde de okulların tatil edildiği, söz konusu ilçe merkezlerinde eğitime ara verilmeyeceği bildirildi.

TRABZON

Trabzon’da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar da tatil edildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, dün akşamdan bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde ulaşımda aksamalar olduğunu, bazı bölgelere de elektrik verilemediğini söyledi. Ekiplerin çalışmalarını yoğun sürdürdüğünü anlatan Öz, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime Cuma günü de ara verildiğini ve kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi. Trabzon’da bugün de ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmişti.

SİVAS’IN BAZI İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sivas’ın bazı ilçelerinde okullar bugün de tatil edildi. Kar yağışı ve soğuğun etkisini gösterdiği Sivas’ın Gürün, Koyulhisar, Ulaş, Gemerek, Akıncılar, Suşehri, Yıldızeli, Kangal ve Gölova ilçelerinde okullar yarın tatil edildi. Divriği Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise, “İlçemizde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Cuma günü ilçemizde anaokulu, ilkokul ve ortaokullar 1 gün süre ile tatil edilmiş olup; liselerimizde eğitim ve öğretime devam edilecektir” denildi.

Altınyayla ve Zara ilçesinde taşımalı eğitim yapan okullarda da eğitime bir gün verildi. Sivas merkeze bağlı köy okulları ile Şarkışla, Doğanşar ve İmranlı ilçe merkezleri ve köylerinde Cuma günü eğitim ve öğretime devam edilecek.

RİZE

Etkili kar yağışının devam ettiği Rize’de de ilk ve orta dereceli okullar bugün de tatil edildi.

SAMSUN’DA BAZI İLÇELERDE EĞİTİME ARA

Samsun’da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verileceği bildirildi.

Samsun Valiliğinin açıklamasında, yarın Alaçam, Ayvacık, Asarcık, Bafra, Havza, Kavak, Ladik, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme ve Vezirköprü ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretim yapılmayacağı belirtildi.

Açıklamada, Çarşamba ilçesindeki Gülören, Kabaceviz, Gökçeçakmak, Ağcagüney ilk ve ortaokulları, Ağcagüney ÇPL ile Değincek, Eğridere, Eğridere Kilisekıran, Eğridere Ortamahalle, Karakaya, Karakaya Karakuz, Köroğlu, Köroğlu Damat ilkokullarında, Tekkeköy ilçesindeki Akbaşlar, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere, Yazılar, Kibarlar, Sarıyurt, Çınaralan, Antyeri, Çırakman Şehit Hayri Alkan ilkokulları ile Yaylageriş, Büyüklü, Güzelyurt, Yağbasan, Kahyalı, Hamzalı Gölceğiz Cumhuriyet ve Kutlukent Şehit Uğur Birinci ilk ve ortaokullarında eğitime bir gün ara verileceği, Tekkeköy’de taşımalı eğitim gören öğrencilerin ise idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Yakakent ilçesinde de daha önce köy statüsündeki mahallelerin okulları ile taşımalı eğitim veren okullarda yarım eğitim öğretim yapılmayacak.

VAN’DA BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yarın Özalp ve Saray ilçesinde tüm okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, Tuşba ilçesinde ise taşıma merkezi okulların tatil edildiği bildirildi.
 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler