9. Sınıf Öğrencileri Okula Erken Başladı

9. Sınıf Öğrencileri Okula Erken Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF işbirliği ile 9. sınıflara yönelik başlatılan uyum eğitimlerinde Yalova pilot iller arasında yer aldı.
Okul bırakmaların en fazla olduğu ve başarı seviyesinin en fazla düştüğü sınıfların 9. sınıflar olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, pilot illerde 9. sınıflara yönelik uyum eğitimleri başlattı. Yalova da pilot iller arasında yer aldı. Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir tören düzenlendi. 9. sınıf öğrencilerinin yanı sıra velilerinin de katıldığı eğitim hakkında bilgi veren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim koordinatör öğretmeni Cihan Köşker, "Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre 9. sınıfa kayıt olan öğrencilerin yüzde 74’ü daha ilk sene sınıf tekrarı, okul bırakma veya çeşitli sebeplerden dolayı çok zor bir öğretim dönemi geçiriyor. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı UNİCEF işbirliği ile bir araştırma yapılmış ve okula uyum projesi adı altında bir proje geliştirilmiştir. Bu proje geçen yıl 12 okulda uygulandı. Türkiye genelinde 87 okul pilot seçildi. Okulumuz da bu pilot okullar arasında yer aldı. 3 öğretmenimiz eğitim aldı. Alınan eğitim ve uygulanacak programla ilgili okulumuzda derse 3 gün önceden başladık. Böylece öğrencilerimizin okula kolay ve başarı umutlarıyla başlamalarını sağlamayı arzu ediyoruz. Program, okul aile birliği önderliğinde valilik, milli eğitim, aile ve sosyal politikalar ile emniyet müdürlükleri ve belediyenin katkıları ile yürütülüyor" dedi.
Eğitime 3 gün önceden alınan öğrenciler sınıflarda sosyalleşmelerine ve okulu daha fazla severek motive olmalarına yönelik bir çok faaliyete katılacak. Öğrencilerle birlikte öğrenci velileri de eğitimlere katılacak.