94 yıllık elektronik mağaza zinciri iflas etti

94 yıllık elektronik mağaza zinciri iflas etti
ABD'nin 94 yıllık perakende elektronik mağazası uzun süredir mali sıkıntı içindeydi. Elektronik mağaza zinciri RadioShack, iflas başvurusunda bulundu.

Son yıllarda 
ABD'de iflas eden Circuit City, Tweeter ve Ultimate elektronik mağaza zincirinin ardından, aynı alanda faaliyet gösteren yeni bir mağazalar zinciri daha sektöre veda edeceğini açıkladı.

Son üç yılda 1 milyar dolardan fazla kaybeden ülkenin en büyük elektronik mağazalar zincirlerinden RadioShack, Delaware ABD İflas Mahkemesi'ne başvurarak, iflasını istedi.

Merkezi Teksas eyaletinin Fort Worth kentinde bulunan firma, 2 bin 400'e yakın mağazasını satacağını açıklarken, daha önce önemli bir kısmını Sprint firmasına devretmişti.

Yazılı varlığının bir milyar 200 milyon değerinde olduğu açıklanan firmanın bir milyar 390 milyon dolar borcu bulunduğu bildirildi.

Tandy Corp adıyla 1921 yılında kurulan firma, 2000 yılında adını RadioShack olarak değiştirmişti. ATT, Verizon,Wal-Mart, Costco ve Best Buy gibi mağazalar zincirlerinden olumsuz etkilenen firma iflastan kurtulmak için 2013 yılında Joe Magnacca'yı CEO olarak atamıştı.

Firmanın, 22 Ocak 2015'te 30 ardışık işlem gününde hisse değerinin 50 milyon doların altına düşmesi nedeniyle New York Menkul Kıymetler Borsası'ndan (NYSE) listeden çıkarılma uyarısı almıştı.

NYSE'den geçen hafta yapılan açıklamada ise RadioShack'ın borsadaki işleminin durdurulduğu bildirilmişti.