Ab Bakanı Bozkır’ın İsveç Temasları

Ab Bakanı Bozkır’ın İsveç Temasları

AB Bakanı Volkan Bozkır, İsveç’teki temasları kapsamında İsveç Dışişleri Bakanı Margot Walström ile bir araya geldi.
AB Bakanı Volkan Bozkır, İsveç’teki temasları kapsamında İsveç Parlamentosu Başkanı Urban Ahlin ile görüştü. Daha sonra Bakan Bozkır, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Walström ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Yaptıkları görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi veren Bakan Bozkır, "İsveç’in yeni Dışişleri Bakanı Walström ile çok yararlı görüşme yaptık. Kendisi daha önce AB komisyonunda görev almıştı. Çok önemli kapasitede ve su anda AB’yi çok iyi tanıyan Türkiye’nin dostu bir dışişleri bakanıdır. AB sürecimizle ilgili olarak ilk dönemde neler yapabileceğimizi çok detaylı konuştuk. Türkiye’ye güçlü destek veren İsveç’in bu anlamdaki rolünün ne olacağını konuştuk. Açılacak fasıllar için her türlü desteği vereceklerini belirttiler” dedi.
Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili de görüştüklerini belirten Bakan Bozkır, “Güney Kıbrıs’ın olumsuz bir algı ile müzakereleri durduğunu anlattım. Bir an önce Kıbrıs müzakerelerinin başlamasının yararlı olacağını belirttim.
İsveç bu konuda her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca ben Suriye ve Irak’taki gelişmeler hakkında kendisine geniş bilgi verdim” diye konuştu.