Abartılı Değil Uygun Dokunuşlarla Güzelleşmek

Abartılı Değil Uygun Dokunuşlarla Güzelleşmek

Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekim Dr. Devrim Gürsoy, güzelleşmek uğruna kimi zaman bilinçsiz yaklaşımlarla ciddi hatalar yapılabildiğini belirterek, bu konuda dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.
Hemen her gün televizyonlarda, internette ya da gazetelerde zayıflama konusunda bir çok rejim önerisi ile karşılaşıldığını belirten Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekim Dr. Devrim Gürsoy,“Ancak bu rejim önerilerinin herkeste aynı başarıyı sağlamayacağını unutmamalıyız. Çünkü bilinçli zayıflama önerileri, kişiye özel beslenme tablosu oluşturulmadan yanıt vermez ve konunun uzmanı bir doktor tarafından planlanarak takip edilmelidir. Uygulanacak programın başarısı, rejim programı bittikten sonra da hastayı yalnız bırakmayan, düzenli aralıklarla doktora görünmesini sağlayan bir program olmasına bağlıdır. Bu konudaki bir başka önemli konu ise, verilen kiloların geri alınmasını engelleyecek kilo koruma yöntemleri uygulanması gerekliliğidir. Doktorunuz, vücutta incelmeyen sorunlu bölgeler için Kriyolipoliz, Fokuslu Ultrason, Soğuk Radyo Frekans ve Mezoterapi gibi yöntemler de önerebilir” dedi.
ÜNLÜLERE BENZEMEK İÇİN BOTOKS YA DA DOLGU YAPTIRMAK
Botoks ve dolgu işlemleri kesinlikle konusunda uzman hekimlerin yer aldığı bir merkezde ve yüzün anatomisine uygun olarak yapılması gerektiğini kaydeden Dr. Gürsoy, şunları söyledi:
”Bilinçsizce ve yetkisiz kişilerce yapılan uygulamalar sonucunda, beklentilerinizin dışında şaşırmış, donmuş ya da mimiksiz ve doğal olmayan bir görünüm kazanmak, sizi son derece mutsuz edebilir. Buna benzer örnekleri medyada, magazin sayfalarında sık sık görmekteyiz. Doğal, güzel ve estetik bir görünüm için kişi, her zaman kendi yüz tipine uygun tercihlerde bulunmalıdır. Uygulama öncesinde hastanın, uygulama ile ilgili beklentilerinin netleştirilmesi çok önemlidir.”
ÖNCELİK DÜŞÜK FİYAT OLMASIN
Estetik uygulamalar yaptırırken maliyetin önemli olduğunu ancak bunun birinci kriter olmaması gerektiğini ifade eden Dr. Gürsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Ucuzluğu uğruna doktor kontrolünden uzak ‘merdiven altı’ diye nitelenen yerlere gidilmemesi gerekir. Söz konusu yanlış tercih sonucu, güzelleşeyim derken geri dönüşü olmayan hatalara yol açılma riski son derece yüksektir. Unutmayın vücudunuz çok değerlidir. Güzelleşme ya da zayıflama uygulamalarının yapıldığı merkezlerde mutlaka konusunda uzman doktorlar bulunmalıdır.”
“ARKADAŞIMA YAPILAN UYGULAMAYI BEN DE YAPTIRMAK İSTİYORUM”
Hastanın ne istediğini bilerek kliniğe gelmesi ve arzu ettiği uygulamaya gerçekten ihtiyacı olup olmadığının kararını, bu konuda uzman olan doktorla birlikte vermesi gerektiğini ifade eden Dr. Gürsoy, “Doktorunuz yaş, cilt tipi, yüz şekli ve kilo gibi kişiye özel olarak değişen son derece önemli bu faktörlerin hepsini değerlendirerek en doğru öneriyi size sunacaktır” dedi.
“ABARTILI TERCİHLERDEN KAÇININ”
Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekim Dr. Devrim Gürsoy, estetik uygulamalarda amacın güzelleşmek olduğunu ve bunun da ancak vücudun bütüne uyumlu dokunuşlarla sağlanabildiğini söyledi. Dr. Gürsoy, “Gideceğiniz klinikte doktorunuz sizi uygulamanın sonuçları açısından mutlaka bilgilendirir. Uygulama için seçilen metod, miktar ve uygulama bölgeleri netleştirilmeli, abartılı ve doğal olmayan dozlarda uygulamalardan kaçınılmalıdır. Çünkü sonuç olarak en iyi medikal estetik uygulama, dışarıdan bakıldığında sebebi anlaşılmayan bir güzelleşme sağlayandır” diye konuştu.
GÜNEŞLENİRKEN DİKKAT
Güneş koruyucuların, cildin yaşlanma ve lekelenmeleri konusunda en temel önlemlerin başında geldiğini, kişinin cilt özelliğine uygun seçilen güneş koruyucuları yazın her 3 saatte bir cilde uygulaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekim Dr. Devrim Gürsoy, “Güneş koruyucu kullanılmadığında, cilt lekeleri oluşmasının yanı sıra cildin yaşlanma hızı artar. Koruyucu ürün kullanımıyla leke oluşumu minimuma indirgenirken, daha da önemlisi lazer ışınlarıyla leke silme yöntemi, çok daha hızlı ve kolay sonuç verir. Bu sayede Q Switch Lazer tedavilerinde de, daha az seansla sonuç alınabilmesine olanak sağlanır” şeklinde konuştu.
ESTETİK OPERASYON KOMPLİKASYONLARINI ÖĞRENMEMEK
Estetik uygulama yapılacak kişinin sonradan bir sürpriz yaşamamak adına, komplikasyon ve yan etkiler konusunda eksiksiz bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Gürsoy, şunları kaydetti:
”Uygulamaların hemen sonunda oluşabilecek geçici, hafif kızarıklık gibi etkilerin oluşma ihtimali, hastalara ayrıntılarıyla anlatılmalı ve olası durumlarda hastada bir rahatsızlık oluşması önlenmelidir.”
Mayasante Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekim Dr. Devrim Gürsoy, Medikal Estetik Tıp Derneği olarak, estetik uygulamaların mutlaka konunun uzmanı bir doktor tarafından ve gerekli hijyenik koşulların sağlandığı bir merkezde yapılmasının önemine her zaman dikkat çektiklerini de sözlerine ekledi.