ABD askerinin başına çuval geçiren gençlerden çok sert açıklama!

ABD askerinin başına çuval geçiren gençlerden çok sert açıklama!

Serbest bırakılanlar arasında yer alan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, kendisini kapıda bekleyen kalabalığa yönelik bir konuşma yaptı.

"Titre Amerika Türk gençliği geliyor", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz", "Atatürk gençliği görev başında" sloganları eşliğinde konuşan TGB Genel Başkanı Cengiz, "Amerikan askeri deyince sanki ülkemizdeki askerler gibi algılanıyor. Sanki vatan savunması yapan, vatan müdafaası yapan askerlermiş gibi algılanabiliyor. Ama bunun böyle olmadığının altını net bir şekilde çizmek istiyoruz. Ta okyanusun ötesinden gelip Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de katliamları yapan kiralık katillerdir. O yüzden bu askerlerin başına çuval geçirmek Türk gençliği için bir görevdir. Bundan sonra Türk topraklarında Amerikan askerlerine rahat yüzü yok. Öyle ellerini kollarını sallayarak şımarıkça gezemeyecekler. ABD elçiliğine de Dışişleri Bakanlığı’na da mesajımız budur" dedi.

BATUM: BU GENÇLER YAPILMASI GEREKENİ YAPTI

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum da, "Bu gençler söylenmesi gerekeni söylediler, yapılması gerekeni yaptılar. Bu arkadaşlarımız, Amerikan askeri görüntüsü altındaki eşkıyalara hakkettikleri muameleyi yapınca Amerikan Dışişleri Bakanlığı açıklama yapıyor. Diyor ki; Türk halkı misafirperverdir. Türk halkı misafirperverdir ama Türk halkı aynı zamanda mazlumun her zaman yanında olmuştur. Türk halkı her zaman bağımsızlık sevdası içinde olmuştur. Amerikalılar bunu hiç unutmasınlar. İşbirlikçileri de unutmasın. Pentagon sözcüsü Steve Warren, bu eyleme şöyle söylemiş; ’eşkıyalar tarafından yapılan bu eylemi’ demiş. Çok doğru, bizler eşkıyalar tarafından Süleymaniye’de askerimize geçirilen çuvalı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.