ABD askerleri ile PYD'nin skandal fotoğrafları

ABD askerleri ile PYD'nin skandal fotoğrafları

ABD ordusu, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırına zırhlı araçlar konuşlandırdı. Adımın Türk askeriyle YPG’liler arasında çatışmaları önlemek amacıyla atıldığı kaydedildi. Rus internet haber sitesi Sputnik’in haberine göre bir YPG yetkilisi, gelişmeyi doğruladı.

Ankara’nın PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak nitelendirdiği YPG kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD askerleri akşam saatlerinden itibaren zırhlı araçlarını Kobani’den Kamışlı’ya kadar sınır hattı boyunca konuşlandırmaya başladı. Kaynak, “Türkiye’nin saldırmasını önlemek için ABD’yle görüştük. ABD’ye, Türkiye’nin saldırması halinde Rakka operasyonunu durduracağımızı ve gülerimizi sınıra kaydıracağımızı söyledik. Onlar da saldırıların kesilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söylediler” dedi.

YPG-ABD YAN YANA NÖBETTE!

Reuters’ın, Mardin Kızıltepe’nin karşısında yer alan ve sınıra sadece birkaç yüz metre uzaklıktaki Derbesiye bölgesinden geçtiği fotoğraflarda, ABD zırhlı araçları ve bunların yanında nöbet tutan YPG’li teröristler dikkat çekti.


 

ABD ASKERLERİ TERÖRİST CENAZESİNE KATILDI

Hava harekatında ölen PKK'lı teröristler için Suriye'de düzenlenen cenaze törenine ABD askerleri de katıldı. Terörist cenazeleri PKK elebaşı Abdullah Öcalan pankartları eşliğinde gömüldü.