ABD'de beyzbol oynayan kongre üyelerine silahlı saldırı!

ABD'de beyzbol oynayan kongre üyelerine silahlı saldırı!

ABD'li Kongre üyelerinin beyzbol oynadığı sahada silahlı saldırı gerçekleşti. Olayda Temsilciler Meclisi üyesi Steve Scalise vuruldu. Aralarında Scalise'in danışmanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. CNN'in haberine göre 50-100 kurşun sesi duyuldu.

 Alexandria Polis Departmanı, Twitter'dan yaptığı açıklamada yaralıların hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Scalise'nin ve silahlı saldırıda yaralanan iki polis memurunun durumunun 'stabil' olduğu ifade edildi. Polis, silahlı saldırının yaşandığı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, olayın soruşturulduğu kaydedildi.

"10 DAKİKA BOYUNCA ATEŞ ETTİ"

ABD Başkanı Donald Trump'ın olay konusunda bilgilendirildiği belirtildi. Saldırganın olay yerinde gözaltına alındığı ifade ediliyor. ABD'li Senatör Jeff Flake ise saldırganın olay yerinde vurulduğunu ifade etti. Flake, saldırganın orta yaşlı, beyaz bir erkek olduğunu söyledi. Flake, saldırganın 10 dakika boyunca ateş ettiğini söyledi. 

Trump, olay ile ilgili tweet'inde "İyi bir dost ve vatansever Louisiana'dan Cumhuriyetçi Steve Scalise, kötü yaralandı fakat tamamen iyileşecek. Düşüncelerimiz ve dualarımız onunla" ifadesini kullandı. 

1965 doğumlu Scalise, ABD Temsilciler Meclisi üyesi. Scalise, Temsilciler Meclisi'nde partisinin grup başkanı ve Louisiana eyaleti temsilcisi.