Abd İle Ankara Üniversitesi, Öğrenci Değişim Programlarını Masaya Yatırdı

Abd İle Ankara Üniversitesi, Öğrenci Değişim Programlarını Masaya Yatırdı

ABD Büyükelçiliği makamları, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i ziyaret etti. Rektör Erkan İbiş, “Kültür-sanat işbirlikleri yapılmalı” dedi. Öğrenci değişim programları masaya yatırıldı.
ABD Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı Jonathan Henick ile Kültür Ataşesi Katherine Van de Vate, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i makamında ziyaret etti. Düzgün ve akıcı Türkçe konuşmasıyla dikkat çeken Müsteşar Henick, müsteşarlık görevinde yaptığı ilk ziyareti Ankara Üniversitesi’ne gerçekleştirmiş olduğunu dile getirdi. Henick, Türkiye’de daha önce görev yaptığını ancak Türkiye’deki eğitim sistemini ve özellikle Ankara Üniversitesi’ni yakından tanımak istediğini kaydetti.
REKTÖR: “SADECE EĞİTİM DEĞİL”
Erasmus ve Mevlana gibi öğrenci değişim programlarının görüşüldüğü ziyarette konuşan Rektör Erkan İbiş ise ülkeler arası işbirliklerinin sadece eğitim alanında değil, kültür ve sanat anlamında da yapılması gerektiğine işaret etti. Rektör İbiş, bu anlamda uluslararası sosyal buluşmaların düzenlenmesinin öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.
Oldukça samimi bir havada geçen buluşma, karşılıklı hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.