ABD'li yolculara vize engeli!

ABD'li yolculara vize engeli!

Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize krizi, etkilerini göstermeye başladı. Karşılıklı olarak başlatılan yasakla birlikte hali hazırda vizesi bulunmayan vatandaşların ülkeye girişini engelleyen uygulama, Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bazı ABD vatandaşlarını etkiledi.

ABD’li yolcular vize engeline takıldı

ABD’nin Washington Havalimanı’ndan kalkan uçakla İstanbul aktarmalı olarak Cape Town’a gitmek Atatürk Havalimanı’na gelen ABD vatandaşı Romney Edwars da vize yasağına takılan yolculardan biri oldu. Aktarma uçuşunu beklerken İstanbul’u gezmek için ülkeye giriş yapmak isteyen vize engeline takıldı. Dış Hatlar Terminalindeki vize bürosuna gelen ABD’li yolcu vize alamadı. Uygulamadaki değişiklikten haberi olmadığını belirten Edwars,“ Böyle bir şey beklemiyordum. Son derece can sıkıcı” dedi.

ABD’den Amsterdam aktarmalı olarak İstanbul’a gelen başka bir yolcu da vize alamadı. İstanbul’a giriş yapamayan yolcu, ABD’de havalimanından ayrılırken kimsenin kendisini vize yasağı hakkında uyarmadığını belirtti.

Öte yandan transit yolcular havalimanında herhangi bir sorun yaşamazken 8 Ekim’den önce elektronik vize alan yolcular da sorunsuz şekilde ülkeye giriş yaptı.