ABD savaş gemisi kaza yaptı! 7 asker kayıp!

ABD savaş gemisi kaza yaptı! 7 asker kayıp!

ABD donanmasına ait USS Fitzgerald adlı destroyerin, Japonya'nın Yokosuka kentinin 56 deniz mili açıklarında bir yük gemisiyle çarpıştığı bildirildi. Olayda 2 Amerikan askeri yaralandı, 7 askerin de kayıp olduğu açıklandı.

Donanmadan yapılan açıklamada, çarpışmanın yerel saatle 02.30 sularında meydana geldiği belirtildi.

Çarpışmanın ardından USS Fitzgerald'ın bazı bölümlerinin su aldığı ve gemide yaralıların olduğu duyurulan açıklamada, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı vurgulandı.

Şu anda çalışmayan gemiden yapılan çağrı üzerine ekiplerin kurtarma römorkörleriyle USS Fitzgerald'ı sahile çekmek üzere yola çıktığı bilgisi de paylaşıldı.

Gemideki mürettebatın sağlıklı bir şekilde tahliyesi ile ilgili çalışmaların sürdüğü ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Geçen şubat ayında 21 milyon dolarlık güçlendirme ve bakım çalışması geçiren USS Fiztgerald, Asya-Pasifik bölgesinin güvenliği için Japon donanmasıyla çalışan ABD donanması bünyesinde görev yapıyordu.

Olayın ardından geminin komutanı ve 2 yaralı askerin Japon sahil güvenlik helikopteriyle bölgeden uzaklaştırıldığı belirtilirken, yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.