ABD, Türkiye'den yardım istedi!

ABD, Türkiye'den yardım istedi!

Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, iddia ile ilgili, "Galiba bazı yabancı haber ajansları bu iddiayı ortaya atmış. Ancak şu ana kadar bize ABD makamlarından gelmiş bir teklif veya girişim yok. İki ülke başkentleri arasında bir görüşme yapıldı mı, şu an için bilmiyorum" dedi. Hürriyet bunun üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la Kolombiya'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na bu yönde bir talep gelip gelmediğini araştırdı. Çavuşoğlu ile birlikte Kolombiya'da bulunan bir kurmayı, "Bize şu an için gelmiş bir bilgi yok" dedi.

TÜRKİYE VE CEZAYİR İDDİASI

Washington yönetiminin Yemen'deki büyükelçiliği kapatma kararı almasından sonra Ankara'ya, "Ülkedeki diplomatik faaliyetlerimizi yürütür müsünüz" demeye hazırlandığı iddia edilmişti.

Güvenlik gerekçesiyle Yemen'deki büyükelçiliğini kapatan ve büyükelçisi çarşamba günü ülkeyi terk edecek olan ABD'nin Türkiye veya Cezayir'den ricada bulunmaya hazırlandığı ileri sürülmüştü.

Hatırlanacağı gibi Türkiye kısa süre önce Sana Büyükelçiliği'ndeki personel sayısını büyükelçi dahil 10 kişinin altına çekmişti. Bu ülkede faaliyet gösteren bir Türk inşaat şirketinin 200'den fazla çalışanı da THY ile tahliye edilmişti.