ABD'den çarşıya destek

ABD'den çarşıya destek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın toplantısında Gezi Parkı eylemlerine katılmaları dolayısıyla 'Çarşı' grubu ile ilgili ilişkin soruları yanıtladı.

Harf, Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı üyelerinin “darbe planı yaptıkları iddiasıyla yargılanmaları” hakkında ne düşündüğü yönündeki bir soruya şöyle yanıt verdi:

İfade ve toplama özgürlüğü esastır

Bu yönde çıkan haberleri takip ettiklerini belirten Harf, “Türkiye’de ve dünyada barışçıl şekilde protesto etme hakkı da dahil olmak üzere ifade ve toplanma özgürlüğünü destekliyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin de bu temel özgürlüklere sahip çıkmasını talep ettiklerini söyledi.

İnternet kanunu hakkında 

ABD Dışişleri sözcüsü Harf, gelen bir soru üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na mahkeme kararı olmaksızın internet sitelerini kapatma yetkisi verilmesi hakkında da konuştu.

Bu yöndeki endişelerini düzenli bir şekilde Türk yetkililere ilettiklerini dile getiren Harf, “Tüm sosyal medya sitelerine tam erişimin sağlanmasına yönelik Türk hükümetine yaptığımız çağrıları sürdüreceğiz” dedi. Harf, Bu konuda benzer açıklamalarda bulunmaya devam edeceklerini vurguladı.