ABD'nin rakibi belli oldu

ABD'nin rakibi belli oldu

Maç öncesi tahminleri zorlayan mücadeleye Sırbistan rüzgar gibi başladı. Çeyrek finalde Brezilya'yı yıkan isimlerin başında gelen Milos Teodosic, Fransızlar karşısında da bu arzusunu parkeye yansıttı. Yıldız oyuncu kurucunun üst üste bulduğu dış atışlara Nikola Kalinic de eklenince Sırplar ilk çeyreği 21-15 önde kapattı.

Ev sahibi İspanya'nın yıldızlarına çeyrek finalde geçit vermeyen Fransızlar, ikinci çeyrekte de Sırbistan'ın skorerlerine bir türlü çözüm üretemedi. Teodosic'in vites düşürmediği bölümden Markovic de rakip potada sayılar bulmaya başlayınca fark bir anda 15'e kadar çıktı. Fransa'da ise Nicolas Batum'un devredeki 10 sayısı maçın erken kopmasını engellese de Sırplar soyunma odasına 46-32 önde geçti.

Teodosic'i 18 sayı 3 asistle kapattığı devrede Sırbistan %60 (18/30) saha içi isabeti ile hücum ederken Fransa %40 (12/30) saha içi yüzdesiyle hücum edebildi.

Üçüncü çeyreğin başlamasıyla Fransa'nın geri dönüş hamlesi beklenirken ilk yarıdaki senaryo değişmedi. Bu kez Bjelica, Bogdanovic ve Krstic üçlüsünü devreye sokan Sırbistan organize hücumlarından ve ritminden taviz vermedi. Farkın çift hanelerde devam ettiği bölümde Fransa oyuncuların insiyatif kullandığı atışlarla ayak kalmaya çalıştı. Fransızlar adına gecenin öne çıkan ismi Batum'un ayakta kalma çabaları bu çeyrekte de devam etti ancak Sırplar son on dakikaya 61-46 önde geçti.

Dördüncü çeyreğin başında Fransa cephesinden gelen 5-0'lık seri Sırbistan'a molayı aldırdı. Savunmada inatçı bir kimliğe bürünen ve bunu hücuma da yansıtan Fransızlar, Diaw, Batum ve Fournier'in üçlükleriyle farkı 4'ya kadar çekti. Fransa, Batum'un sıradışı oyunuyla direnirken Sırbistan yaşadığı kısa süreli krizden Fenerbahçe Ülkerli Bogdan Bogdanovic'in etkili oyunuyla çıkmayı başardı. Maçın son dakikalarındaki karşıklı sayılar adeta nefesleri kesti. Fransa bitime 17 saniye kala farkı 2'ye kadar indirse de Kalinic ve Bjelica serbest atışlarda hata yapmadı. 'Gecenin yanan eli' Batum'un üçlüğü bitime 2 saniye kala skoru 88-85'e getirdi ancak Simonovic iki başarılı serbest atışı maçın skorunu tayin etti: 90-85.

Sırbistan'da Milos Teodosic maçı 24 sayı (5/7 üçlük), 3 ribaund, 3 asistle tamamladı. Nemanja Bjelica Sırbistan'ın en fazla süre alan (35:43) oyuncusu oldu ve 10 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 1 blokla istatitiklere döktü. Son çeyreğin kahramanı Bogdan Bogdanovic 13 sayı, 1 ribaund, 4 asist üretti, Anadolu Efesli Nenad Krstic ise ikinci yarıda etkili olarak 11 sayı, 4 ribaundla oynadı.

Fransa'da en dirençi isim; Nicolas Batum 35 sayı (8/12 üçlük) attı, Boris Diaw 12 sayı, 10 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ile çok yönlü oyununu yine sergiledi.

Turnuvada müthiş bir yükseliş grafiği çizen Sırbistan adını finale yazdırdı ve pazar günü 22:00'de ABD ile zafer maçına çıkacak. Fransa ise bugün 19:00'da Litvanya ile bronz mücadelesine çıkacak.