ABD'nin yeni lazer silah sistemi tanıtıldı

ABD'nin yeni lazer silah sistemi tanıtıldı

ABD Donanması'nın Basra Körfezi'ndeki USS Ponce gemisine yerleştirilen lazer silah sistemi dört aylık test sürecinin sonunda beklentileri karşıladı. ABD Donanması, LaWS adı verilen lazer silah sisteminin atış talimi görüntülerini ilk kez yayımladı. ABD bu silahıyla bir anlamda Yıldız Savaşları'nı başlatmış oluyor.

Görüntülerde, son model lazer silahı hedef olarak seçilen bir botun üzerindeki patlayıcıyı başarıyla vuruyor. Ancak birçoklarının Yıldız Savaşları'ndan aşina olduğu lazer silahı, beklenenin aksine ses çıkarmıyor veya ışık topları göndermiyor.

Hedef botu başarıyla vuran lazer silah sisteminin, aynı şekilde bir uçağı veya insansız hava aracını vurabileceği belirtiliyor.
Tuğamiral Matthew Klunder, yaklaşık bir yıl önce USS Ponce gemisine yerleştirilen lazer silah sisteminin 40 milyon dolara mal olduğunu söyledi. Klunder, "Bu, yönlendirilmiş enerji silahları sisteminin ilk defa bir başka sistem üzerine konuşlandırılması" diyerek silahın önemine dikkat çekti.

30 kilovatlık silahın menzili şimdilik sadece 1 deniz mili olarak biliniyor. Silahın, ufak bir insansız hava aracını iki saniyede yok edebileceği belirtiliyor.