Abdullah Avcı'dan sitem

Abdullah Avcı'dan sitem
 Abdullah Avcı, “Bugün milli takıma alıp oynattığım bütün futbolcuları Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe aldı. Ben milli takıma aldığımda kötü deniyordu. Galatasaray, Fenerbahçe aldığı zaman ise iyi oyuncu oldu” dedi.

Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli’nin davetiyle bu üniversitede sempozyuma katılan İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Avcı, konuşmasına başlarken A Milli Takım’daki teknik direktörlük dönemiyle ilgili gelen bir soru üzerine, “Bir takım projeler hazırladık A Milli Takım dönemimizde. Türkiye’de başarı sonuçlara endeksli oyunlar olduğu için bunlar dosya altında kalabiliyor. Almanya’yı örnek almıştım o dönemde. Eğitim ise konu başlığımızdı” açıklamasında bulundu.

“2006-2007 Büyükşehir Belediye döneminde bir stat ve tesis projemiz vardı” diyen Avcı, “Hem stat hem de tesisin iç içe olduğu bir proje istemiştik. Başakşehir’de bunu başardık. Elit akademimizi Başakşehir’de kuracağız. Elit Futbol Akademisi’ne yatırımlar yapacağız. Bugün itibaren ayakları sağlam basan bir takım oluşturduk. Geride kalan 12 haftada da bunu başardık. A Milli Takım’ı bıraktıktan sonra çok teklif aldım. Sağlıklı ve huzurlu bir ortam olması önemliydi. Onun için burası benim için çok önemliydi” ifadelerini kullandı.

"BEN MİLLİ TAKIMA ALDIĞIMDA KÖTÜ DENİYORDU"

Bir dönem milli takımda gurbetçi futbolcuları oynatmasının hatırlatılması üzerine, Türkiye Ligi ve 1. lig istatistiğine baktığımızda yüzde 55’i yabancı, yüzde 20’si gurbetçilerle kurulu” diyen Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Yüzde 30’u ise Türkiye’de yetişmiş futbolcular. Bugün milli takıma alıp oynattığım bütün futbolcuları Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe aldı. Ben milli takıma aldığımda kötü deniyordu. Galatasaray, Fenerbahçe aldığı zaman ise iyi oyuncu oldu. Bugün Almanya Milli Takımı’nda iki tane Türk oynuyor. Eğitim amaçlı problem var ülkemizde. Bundesliga’da 20’ye yakın Türk futbolcu da oynuyor” dedi.

“Milli takım hocası olmaya aday olduğum süreçte kamuoyu destek verdi” diyen Avcı, “Orası futbolun en tepesi. O koltukta oturuyorsan sahanın dışını da yönetmen gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“3 büyüklere karşı oynanan maçlarda takımınızı nasıl motive ediyorsunuz” şeklide gelen bir soruya Abdullah Avcı, “İlk resmi maçımızda Fenerbahçe’yi yenmiştik. Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı ilk dönemde hakikaten çok kazandık. Herkes benim için Galatasaray’a çalışıyor diyordu. Galatasaray 2007’de transfer teklifi yapmış bende gitmemiştim. Son 3 seneye baktığımızda Galatasaray’a karşı beraberliğim yok, hepsinde galip geldik. 3 büyüklerden toplamda 6 senede en fazla galibiyet alan takımız” şeklinde cevaplandırdı.

Türk futbolunun sorunu ile ilgili gelen bir soru üzerine, “Türk futbolunun sorunu A Milli Takım değildir” diyen deneyimli teknik adam, “Kulüplerin alt yapısına eğitim amaçlı standart getirmeliyiz. Antrenman teknikleri, beslenmesi ve kişilik eğitimi gibi denetleme şu anda yok. Bu şekilde olmazsa yukarıya sağlıklı bir grup gelmez. Kısa vadede yaşadığın başarılarda da devamlılık getirmez. Türk futbolunun sorunu Abdullah Avcı, Fatih Terim ya da başka biri değil” yanıtını verdi.