Abdullah Cömert davası ertelendi

Abdullah Cömert davası ertelendi
Balıkesir Adliyesi’nde görülen Abdullah Cömert davası mahkeme heyetinin kararı ile 1 Nisan tarihine ertelendi. Mahkemede Abdullah Cömert’in avukatları dava dosyasında bulunan CD ve evrakların bir dizine bağlanması için talepte bulundu. Mahkeme talebi değerlendirerek davayı 1 Nisan tarihine erteledi. Dava sonrası konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Türkiye’de polis şiddetinin cana mal olduğunun en önemli davasıdır. Burada yargılanan Abdullah Cömert’in katilleri değil, demokrasiyi katleden özgürlüğe kast edenler yargılanıyor" dedi.

Davayı izleyen CHP Milletvekili Sinan Aygün ise, "Sanık A.K. bir haftalık gaz kullanım eğitimi aldığını söyledi telekonferans sisteminde. Bir haftalık eğitim ile binlerce gencin üzerine gaz bombası attığını itiraf etti. Bir haftalık eğitim ile gaz bombasını dünyanın hiçbir yerinde attıramazsınız. Abdocan cinayeti bu ifade ile ortaya çıktı. Yunanistan yeni hükumeti Syriza, polisin silahına el koydu. Polis artık Yunanistan’da hiçbir gösteriye silahlı olarak müdahale etmiyor" dedi.

Abdullah Cömert’in babası Edip Cömert de, "Silah ve bomba eğitimi gördüğünü kendi ifadesi ile söyledi. Kendisi bir hafta kurs gördüm diyor. Bir hafta kurs görme ile silah kullanılamaz. Bizim oğlumuzu kasten öldürmüştür" şeklinde konuştu.

Anne Hatice Cömert ise, adalet istediğini söyledi. Anne Cömert, "Niye bizi buraya sürüklüyorlar. A.K. tutuklu değil. 20 ay geçti katil tutuklu olmaz mı? Hala görev başında, takım elbiseli, tıraş olmuş. Benim oğlum toprak altında. Hakimin bir şeyler yapması lazım" diye konuştu.