Abdullah Gül "Güçlü bir hükümet kurulabilir"

Abdullah Gül "Güçlü bir hükümet kurulabilir"

Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini vurgulayan Abdullah Gül, "Türkiye olarak her şeyden önce komşularımızda büyük bir yangın var. Onun ateşini maalesef her zaman hissediyoruz. Hafta içinde Suruç'ta vahşice hayatını kaybeden 32 gence çok üzüldük. Ayrıca polislerimiz, askerlerimiz şehit oldu. Bu hepimizi derinden üzdü. Hepsine Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

Abdullah Gül, "Böyle günlerde hepimizin büyük bir beraberlik, kardeşlik içinde olmamız gerekiyor. Gün bugündür, dayanışma içerisinde olma günüdür" dedi ve ekledi: "Seçimlerden sonra, TBMM'ye bütün halkımızın siyasi fikirleri farklı fikirleri, hepsi yansımış oldu. Bu da tabi ki bir avantaj. Meselelerimizi aklı selim bir şekilde çözme konusunda, Türkiye'nin işini sağlam tutma, Türkiye'yi her bakımdan güçlü tutmak çok önemli. Onun için güçlü bir hükümetin, konuşarak, anlaşarak kurulması mümkündür. Böyle bir şey olursa, herkes çok sevinecek, şüphesiz ki. Tekrar söylemek istediğim şey, bugünlerde herkesin daha sorumlu, daha dikkatli davranarak Türkiye'nin daha güçlü olması vatandaşlarımızın daha mutlu olması için elinden gelen her şeyi yapması. Eminim ki sorumluluk taşıyan herkes bu aklı selim duygularla hareket edecektir. Türkiye'nin kıymetini hepimizin bilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız arasında farkı görüşler olur ama, hepimizin birbirimize sevgi ve saygı duymasıı gerekiyor."

Suriye sınırında yaşanan askeri hareketliliğin sorulması üzerine, Abdullah Gül;

"Kendilerinde bu tür istihbarat bilgileri olduğu için eminim ki en doğru hareketleri yapıyorlardır. Yapılan şeyler muhakkak ki dikkatli çalışmaların ve ortak aklın ortaya çıkarttığı kararlardır. Böyle günlerde de hep dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor" dedi.