Abdullah Öcalan'ın cezaevi değişecek iddiaları...

Abdullah Öcalan'ın cezaevi değişecek iddiaları...
Abdullah Öcalan'ın Kobani eylemlerinde gece yarısı attığı bir mesajla durumu düzeltmesi üzerine hükümet çevreleri tarafından "çözüm sürecinde en güvenilir" olarak gördüğü için Öcalan'a yeni yer arayışında haberlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay cevap verdi.

Atalay, Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan başka bir cezaevine gönderileceği yönündeki iddiaları açık ve net bir şekilde yalanladı. Beşir Atalay, “Böyle bir konu gündemde değil” dedi.

Yeni güvenlik düzenlemesiyle ilgili konuşan Atalay, “Vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran ama bireysel özgürlükleri garanti altına alan bir çalışmadır” dedi.

Beşir Atalay Avrupa Birliği’yle yürütülen müzakere sürecine dikkat çekti “Biz, AB ile müzakere eden bir ülkeyiz, bütün iç mevzuatımızı oluştururken daima AB normlarını gözetiriz. AB müktesebatı bizim şu andaki bütün düzenlemelerimizde göz önüne alınır. İster tarım alanında bir düzenleme yapın, isterseniz güvenlik alanında hiç fark etmez. Her konuda AB müktesebatını önemli kriterler olarak alırız” dedi.