Abt Oyuncuları Hollywood Yıldızlarının Hocasıyla Çalişti

Abt Oyuncuları Hollywood Yıldızlarının Hocasıyla Çalişti

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimi oyuncuları, dünyaca ünlü Bulgar oyuncu, yönetmen, antropolog, oyuncu koçu ve Profesör Alexander İliyev’le workshop çalışması yaptı.
ABT sahnesinde 10 gün süreyle devam eden workshopta İliyev, biyomekanik, oyunculuk, clown tekniği, beden tiyatrosu ve pantomim çalışması yaptırarak, kendine has tekniğini ve uygulamalarını oyunculara aktardı. Eğlenceli geçen workshop çalışmasında İliyev, oyunculara tiyatronun bedensel gösteriminin yanı sıra sosyolojik ve antropolojik altyapısı hakkında da bilgi verdi
ABT Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimi Sanat Yönetmeni Özer Tunca’nın yönettiği “Özgürlüğe Kaçış” adlı oyunun hazırlık çalışmalarına da katılan Aleksandr İliyev, oyunculara oyundaki karakterlere ait hareketleri ve bedensel ifadeleri de çalıştırdı. Oyunda yer alan karakterlerin hareket ve bedensel ifade biçimlerine zaman zaman “komedia dell’ arte” den de örnekler gösteren İliyev, workshop bitiminde oyunculara sertifika verdi.
HOLLYWOOD TEKNİKLERİNİ UYGULADI
ABT’nin genç oyuncuları ile çalışmaktan büyük keyif aldığını belirten İliyev, “Workshop’ta ABT’nin yeni oyunu ile ilgili çalışmalar yaparak, karakterlerin hareketlerini irdeledik. Bu çalışmalarda Hollywood’da dünyaca ünlü yıldızlarda kullandığımız teknikleri uyguladık. Oldukça yetenekli ve genç bir ekiple çalıştım. Her biri gelecek vaat ediyor. Tiyatro bedensel ifadenin yanında zihinsel yaratıcılık da gerektiriyor. Oyuncunun en önemli aksesuarı kendi bedenidir. Genç arkadaşlara kendi bedenlerini en doğru biçimde nasıl kullanabilecekleri konusunda yol göstermeye çalıştım” diye konuştu.
ÇOK KIYMETLİ BİR KAZANIM
Eğitime büyük önem verdiğinin altının çizen Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, oyuncuların eğitimine yönelik böylesine ciddi bir çalışmanın ilk kez gerçekleştirildiğini vurguladı. ABT’nin gerek oyunları, gerek altyapısı, gerekse eğitim çalışmalarıyla kalitesini her geçen gün daha yukarı çıkardığını belirten Özgür, “Aleksandr İliyev, tiyatro ve clown alanında dünyanın en iyilerinden biri. Onu Hollywood başta olmak üzere tüm dünya kabul ediyor. Oyuncularımızın İliyev ile 10 gün workshop çalışmasına katılması çok kıymetli bir kazanım” dedi.