Acı haber! 2 şehit!

Acı haber! 2 şehit!

Güvenlik birimlerinden edinilen bilgiye göre, 23 Kasım tarihinde Çemişgezek ilçesi Aliboğazı mevkisinde güvenlik güçleri tarafında bir grup bölücü terör örgütü mensubunun tespit edilmesi üzerine hava operasyonu düzenlenmişti. Operasyonun ardından arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. 
Çatışmada 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.
Yaralı askerlerden ikisi kurtarılamayarak şehit oldu. 

Elazığ'da tedavi altına alınan 2 asker de şehit oldu

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Aliboğazı mevkiinde devam eden operasyonlarda, bugün güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çıkan atışmada, 2 asker yaralanmıştı. Yaralı askerler Tunceli’den Skorsky tipi askeri helikopterle Elazığ’a getirilerek Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yaralı 2 asker de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bölgede tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla başlatılan operasyonun hava destekli devam ettiği belirtildi.
Operasyonda, 5 terörist etkisiz hale getirilmişti 

Tunceli Valiliğinden dün yapılan açıklamada, 23 Kasım tarihinde Çemişgezek ilçesi Aliboğazı mevkisi sınırlarında, güvenlik güçleri tarafında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tespit edildiği ve başlatılan hava destekli operasyonları kapsamında 4 ayrı hava harekatı düzenlendiği belirtilmişti. Açıklamada, operasyon sonrası 25 Kasım tarihindeki arama tarama faaliyetlerinde 5 terör örgütü mensubunun cesedi ile 5 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 2 el bombası, 2 AK-47 piyade tüfeği, 1 lav silahı, 2 termal gözetleme dürbünü ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirildiği bildirilmişti.