Acı haberi tatilde öğrendi...

Acı haberi tatilde öğrendi...

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların sürdüğü Cizre’nin Dağkapı Mahallesi’nde güvenlik güçleri ile terör örgütü arasında çıkan çatışmada şehit düşen Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görev yapan bordo bereli Üsteğmen Uğur Taşçı’nın eşi İngilizce öğretmeni Esra Taşçı acı haberi tatil için geldiği baba evinde aldı.

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bulunan Bahçelievler Mahallesi’nde okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından dün geldiği babası emekli polis memuru Mahmut Davulcu’nun evinde acı haberi alan Esra Taşçı ve aile yakınları gözyaşlarına boğulurken, 5 aylık evli olan çiftin Ankara’da yaşadığı bordo bereli şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın cenazesinin ise İstanbul’a götürüleceği öğrenildi.

İSTANBUL SARIYER'E ATEŞ DÜŞTÜ...

Taşçı’nın İstanbul Sarıyer’deki baba ocağına da ateş düştü. Haberi akşam saatlerinde eve gelen görevli askerler verdi. Baba Mehmet Taşçı’nın üzgün olduğu gözlenirken, haberi alan akrabaları ve komşuları şehit evine akın etti. Sokağa ve eve Türk bayrağı asılırken, Sarıyer Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Öte yandan kapı önünde tedbir amaçlı bir ambulans bekletildi.

ŞEHİDİN CENAZESİ BUGÜN DEFNEDİLECEK

Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görev yapan bordo bereli Üsteğmen Uğur Taşçı’nın cenaze namazı ikindi vakti 4. Levent Camiinde kılınacak. Şehit Taşçı’nın naaşı daha sonra Yeniköy Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.

CİZRE'DE 265 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cizre'de terör örgütü PKK'ya yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonu sürüyor. Valilikten alınan bilgiye göre, ilçede şu ana kadar 265 terörist etkisiz hale getirildi, 132 terörist sağ ele geçirildi. Teröristlerce açılan 432 barikat güvenlik güçlerince kaldırıldı, 126 hendek kapatıldı. Cizre'de terör örgütü mensuplarının direnişi önemli ölçüde kırıldı. Nur, Dağ Kapı, Konak, Ali Bey ve Şah mahalleleri, teröristlerden temizlendi. Örgüt mensupları Sur Mahallesi, İdil ve Nusaybin caddeleri ile ara sokaklara sıkıştırıldı. Güvenlik güçleri, Cudi Mahallesi'nin bir bölümünde de zaman zaman teröristlerle çatışıyor. Sur ve Cudi mahallerinde sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.

855 EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Cizre'de şu ana kadar teröristlerce hazırlanan 855 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi. Patlayıcılar, örgütün imalathane ve depo olarak kullandıkları hücre evlerinde hazırlanıyor. Teröristler, bomba yapımında kullandıkları amonyum nitratı elekten geçirip mazotla yıkadıktan sonra etkisini arttırmak için mutfak tüpleri ya da çelik tencerelere koyuyor.

Güvenlik güçleri, teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcılara karşı sokakları karış karış tarıyor. Sivil vatandaşların yaşamını hiçe sayan teröristlerin yollara, rögar kapakları ve mazgallar ile evlerin girişlerine tuzakladığı el yapımı patlayıcılar güvenlik güçlerince tek tek bulunup imha ediliyor.