Açıkhavada ‘nostaljik’ Sinema Keyfi

Açıkhavada ‘nostaljik’ Sinema Keyfi

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Açıkhava Sinema Günleri’nde gişe rekortmeni ‘Düğün Dernek’ filminin gösterimi yapıldı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Açıkhava Sinema Günleri’nde son zamanların en neşeli filmi “Düğün Dernek” Belediye bahçesi ve Yenidoğan Mahallesinde gösterildi. Vatandaşlar açık havada sinema izlemek ve yer bulabilmek için erkenden gösterimin yapılacağı alana akın etti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’da vatandaşlarla birlikte filmi izledi. Film öncesi çocuklar için de çeşitli kısa film ve animasyonlar gösterildi. Ardından gişe rekortmeni “Düğün Dernek” filmi vatandaşların beğenisine sunuldu. Filmde sevilen sanatçılardan Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Rasim Öztekin’in set performansı büyük beğeni topladı. Film gösterimi sırasında ücretsiz gazoz ve patlamış mısır da ikram edildi.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Burada sizlerle birlikte açık havada hem film izlemenin hem de sizinle bu mutluluğu yaşamanın sevinci içerisindeyim. Bizim amacımız burada hem film seyretmek, hem geçmişten bir parça yaşamak. Aramızda büyüklerimiz bilir; açık havalar insanların yazları özellikle bir araya gelip, birlikte olduğu muhabbet ettiği yerlerdir. Eskileri yeniden yaşamak mümkün değil ama en azından geçmişteki o kültürümüzü yaşamak ve en azından nostalji de olsa bir film seyretme mutluluğunu bir arada yaşamayı arzu ettik” diye konuştu.
Etkinlikler 15-22 Eylül tarihleri arasında Gaziosmanpaşa’nın 16 mahallesinde her gün iki ayrı yerde film gösterileri ile sürecek.