Acil Serviste Doktorlara Dayak Kamerada

Acil Serviste Doktorlara Dayak Kamerada

İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden bir hastanın yakınları acil servisi bastı. Doktor ve hemşireleri döven hasta yakınları, polislerin de üzerine yürüdü. Hastane koridorlarında polisler ve hasta yakınları arasında yaşanan arbede güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi. Kızgın kalabalığı yatıştırmaya çalışan polisin havaya ateş açtığı da görüldü.
İddiaya göre, önceki gün göğüs ve sırt ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 60 yaşındaki Lusiye K. isimli kadın, bir süre sonra fenalaştı. Lusiye K., yoğun bakım ünitesinde boş yatak olmaması nedeniyle 112 Acil Servis ambulansı ile başka bir hastaneye sevk edildi. Sevk edildiği hastanede hayatını kaybeden kadının yakınları, kalabalık bir grup halinde tekrar Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine gelerek çalışan doktor ve hemşirelere tekme tokat saldırdı. Hastane polisinin biber gazı ile ayırmaya çalıştığı kavga güvenlik kameraları tarafından da kaydedilirken, hastanede görevli hasta karşılama personeli M. Fatih Demir, asistan Dr. M. Taylan Koçer, hemşire İlknur Mehter, Elif Demircan ve asistan Dr. Recep Tülübaş darp edilerek yaralandı. Olayları önlemek amacıyla hastane polisinin biber gazıyla müdahale ettiği olay büyüyünce, takviye kuvvet olarak gelen diğer polisler, cenaze yakınlarını havaya ateş ederek dağıtmaya çalıştı.
YAŞANAN OLAYLA İLGİLİ HASTANEDEN AÇIKLAMA
Dün yaşanan olayın ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yazılı bir açıklama geldi.
Olayla ilgili hastaneden yapılan açıklamada, "Hastanemiz acil servisine 06.10.2014 tarihinde göğüs ve sırt ağrısı şikayetiyle müracaat eden Lusiye K. isimli bayan hasta derhal tedavi altına alınmış olup, bütün tetkikleri eksiksiz yapılarak saat 22.49 itibariyle yatışı yapılmıştır. Hastanın durumunun fenalaşması üzerine ve yoğun bakım ünitelerimizde boş yatak olmaması nedeniyle hasta yakınlarına da bilgi verilerek 112 ile dış merkeze (Özel Kolan Hastanesine) sevki sağlanmıştır. Sevk edildikten kısa bir süre sonra 07.10.2014 tarihinde saat 06.20 gibi dış merkezde EX olan hastanın yakınları kalabalık bir grup halinde hastanemiz acil servisinde çalışan personele ve ekipmanlara saldırarak demirbaş eşyalarımıza, camlara zarar vermişlerdir. Akabinde, görevli personele saldıran hasta yakınları çalışanlarımızdan, Hasta Karşılama Personeli M. Fatih Demir, Asistan Dr. M. Taylan Koçer, Hemşire İlknur Mehter, Veri Giriş Personeli Elif Demircan ve Asistan Dr. Recep Tülübaş’a hakaret ve tehdit ederek darp etmişlerdir. Olayları önlemek amaçlı hastane polisi acil servis içine gaz bombası atmış ve havaya bir el ateş ederek olayları önlemeye çalışmıştır. Polisin müdahalesi üzerine saldırganlar hastane dışına çıkarılabilmişlerdir. Personellerimiz yaşamış oldukları psikolojik travma nedeniyle raporlulardır. Acil Servis tadilat nedeniyle şu anda Mavi Kod (Acil Müdahale Gerektiren, Solunumsal veya Kardiyak Arrest durumlarında) dışında hizmet verememektedir. Tamir ve tadilat tamamlanıp eksiklerimizi giderdiğimiz takdirde tekrar hizmet vermeye başlanacaktır" denildi.