Adalet Bakanı Gül'den flaş açıklama!

Adalet Bakanı Gül'den flaş açıklama!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, A Haber'de katıldığı programda ABD ile yaşanan vize restleşmesini değerlendirdi. Konsolosluk görevlisi Metin Topuz'un tutuklanmasının yargı kararı olduğunu belirten ve tutuklanan kişinin diplomatik dokunulmazlığı olmayan bir kişi olduğunu kaydeden Gül, "ABD'nin (vize) kararını gözden geçireceğine inanıyorum" dedi. Gül, konsolosluk görevlisi bir kişi hakkında daha gözaltı kararı verildiği iddiasına ilişkin olarak da "Bizim bilgimiz dahilinde yok" dedi.

TÜRKİYE'DEN ABD'NİN VİZE AÇIKLAMASINA REST!

"ABD GÖZDEN GEÇİRMELİ"

Gül, ABD'nin vize kararına ilişkin "Oradaki açıklamada güvenlik ile ilgili bir husus ifafe ediliyor. Hangi eksik varsa gerekli çalışmalar yapılır. Bu son tutuklama ile ilgili konuysa bu Türk yargısının verdiği bir karardır. Dışişleri Bakanlığımız açıklama yaptı, 'Diplomatik dokunulmazlığı bulunmayan kişi' diye... Türk vatandaşları ile ilgili bir yargılama yapması Türkiye'nin hakkıdır. Yargı tarafından yürütülen bir süreçtir. Herkesin saygılı bir şekilde süreci takip etmesi gerekir. Soruşturma da gizli olduğu için ben adalet bakanı olarak da içeriği ile ilgili bilgi sahibi değilim. Yargı kendi içinde çalışmasını yapıyor. Ben bu hususta bu gerekçe ile verdiği kararı ABD'nin gözden geçireceğine inanıyorum. Dışişleri Bakanlığımız da gerekli çalışmaları gerçekleştirdi" dedi.

"İKİNCİ GÖZALTI YOK"

Gül, ABD'nin İstanbul'daki konsolosluğunda görevli bir kişi hakkında daha gözaltı kararı verildiği iddiaları ile ilgili soruya ise "Bizim bilgimiz dahilinde olan 2. bir tutuklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor" yanıtını verdi.

"BÜYÜKELÇİYE YAKIŞMIYOR"

Gül, ABD Büyükelçisi John Bass'in konsolosluk çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasına ilişkin "Hükümetten bazıları intikam peşinde" açıklamasının sorulması üzerine de "Bu asla bir diplomatın ağzına yakışmayacak bir ifade. Hükümet kendi vazifesini yerine getirir, yargı da kendi vazifesini yerine getirir. Hiçbir kurum yargıya talimat veremez. Türk yargısı bağımsızdır. Bir büyükelçiye yakışmayacak ifadeleri kabul etmek mümkün değildir. Mahkemeler kendi işlerini anayasaya göre yerine getirmektedir" diye konuştu.