Adana Akdeniz Demirspor Kulübü Sezon Açılışı

Adana Akdeniz Demirspor Kulübü Sezon Açılışı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, çocuklara spor bilinci ve kültürü geleceğin anneleri kadın futbolcuların vereceğini söyledi.
Hadi, Adana Akdeniz Demirspor Kadın Futbol Takımı’nın Gençlik Stadı’nda sezon açılışında yaptığı konuşmada, ailenin her ne kadar reisinin baba olduğu bilinse de gerçek reisin anneler olduğunu, bu nedenle spor yapan kadınların sayısının artması gerektiğini kaydetti.
Gençliği kötü alışkanlıklardan kurtarmanın yolunun spordan geçtiğinin altını çizen Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Farklı illerde 30 yılı aşkın zamandır il spor müdürü olarak görev yapmaktayım. Gittiğim her ilde genç kızların kadınların spor yapması için tesis, malzeme ve diğer konularda büyük destek verdim. Aynı şekilde 8 yılı aşkındır Adana’da da aynı uygulamayı yaparak kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaktayım. Ailede çocuklara spor bilinci ve kültürünü geleceğin anneleri kadın futbolcular verecek. Okul- aile-kulüp üçgeni içinde her branşta spor yapan kız ve kadınların artması için projeler üretiyoruz. Ne kadar çok kadın spor yaparsa, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşan gençlerin sayısı artacaktır. Bu nedenle devlet harcamaları azalacaktır. Hakem, antrenör dernekleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve diğer sporun taban birlikleriyle koordineli çalışarak kadınları spora teşvik ediyoruz. “
Hadi, tesis yapacak arsa bulmakta zorlandıklarını, Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir belediye başkanları ile meclis üyelerine seslenerek, “Belediyeler arsa versin çok kapsamlı çağdaş tesisler yapalım” dedi.
KARANFİL: “150 LİSANSLI KADIN SPORCUMUZ VAR”
Akdeniz Demirspor Kulübü Başkanı Dr. Hamdi Karanfil, 3 yıldır faaliyet gösterdiklerini, 150 lisanslı kadın sporcuları bulunduğunu, bölgede kadınlar futbol için altyapı cevheri oluşturduklarını ifade etti.
Karanfil, kısa zamanda kadın futbolunda önemli gelişmeler yaşandığını, ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, “Öncelikle futbol erkek oyunudur anlayışını yıktık. Tüm kamuoyunun ve ailelerin desteğini alarak daha çok kadının futbol oynanması sağlanmalıdır. Medya iletişim teknolojilerinden yararlanarak kadın futbolunun bilinirliği artırılmalı. Kadın antrenörler yetiştirip kadın futboluna kazandırılmalı. Milli takımlara daha çok sporcu kazandırmak için herkesin sahiplenmesi ve desteğini bekliyoruz.” diye konuştu.
ÇETİN: “2 KADIN FUTBOL TAKIMI MUTLU ETTİ”
Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, Akdeniz Demirspor ile Adana İdmanyurdu Kadın Futbol takımlarının Çukurova İlçesi’nde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çetin, gençlik dönemlerinde voleybol ve diğer spor dallarıyla yakından ilgilendiğini, gününün büyük çoğunluğunun spor tesislerinde geçtiğini anlattı.
Amatörlerin sürekli yanlarında olacağını ifade eden Çetin, Adana’nın geçmiş dönemlerde basketbol ve voleybolda Güney Sanayi, hentbolda Çukobirlik olmak üzere yüzme ve sutopu ve diğer branşlarda önemli başarıları bulunduğuna dikkati çekti.
Seyhan İlçe Belediye Başkan Yardımcısı ve Spor Kulübü Başkanı Kadir Özdemir, Adana’nın nüfus olarak sürekli büyüdüğünü, daha çok tesise gereksinim olduğunu, özellikle tüm amatörlerin çağdaş ve çim sahalarda oynaması gerektiğini anlattı. Özdemir, uyuşturucu kullananların sayısının sürekli arttığını, sporun caydırıcı olacağını savundu.
GÜLLERİ: “KADIN FUTBOLUNA DESTEK OLACAĞIZ"
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri, Adana’nın kadın futbolunda daha iyi yerlerde olmak için desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. Gülleri, Kentte kadın futbol takımının kurulması için büyük çaba gösterdiğini belirterek, antrenör Teyfik Işık’ın bunda büyük emeklerinin bulunduğunu kaydetti.
Gülleri, Adana’nın 2 kadın futbol takımının bulunduğunu hatırlatarak, Akdeniz Demirspor ile Adana İdmanyurdu takımlarının kentin yüz akları olduğunu söyledi.
Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, kadın futbolunun kültür olduğunu, son 10 yılda önemli ivme kazandığını, sporcu ve kulüp sayısının arttığını, ön yargıların eskiye oranla yıkıldığını, buna rağmen yeterli bulmadığını belirtti.
-CORAL: “SPOR EVRENSEL BİR DİLDİR”
Eski Adana Demirspor Futbolcusu, Teknik Direktör Ali Hikmet Aydınoğlu (Coral), sporun evrensel bir dil olduğunu, erkek oyunu olarak bilinen futbolun, kadınlar tarafından da başarıyla oynandığını belirterek, sporcuların uyku, beslenme ve sağlıklarına dikkat etmelerini istedi.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, Akdeniz Demirspor Kadın Futbol takımını yaşatan Başkan Dr. Hamdi Karanfil ile özveriyle görev yapan Antrenör Teyfik Işık’a teşekkür ederek yeni sezonda başarılar diledi.
Konuşmalardan sonra, Başkan Karanfil ile Antrenör Işık, Akdeniz Demirspor’a katkısı bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, ASKF Başkanı Ali Gülleri, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yerine Şube Müdürü Yusuf Delikoca, Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan’ın yerine Spor Kulübü As Başkanı Şehmus Uçar, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar yerine Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir’e, Antrenör Eda Özesen’de Kulüp Başkanı Karanfil’e
kupa verdi.
Daha sonra 2 takım halinde gösteri maçı gerçekleştirildi. Etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürleri Kazım Tekin, Mustafa Uyanık ve Cemal Demirağ, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Edip Gülnar katıldı.