Adana Btüsem İle Çüzder İşbirliği

Adana Btüsem İle Çüzder İşbirliği

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (Adana BTÜSEM) ile Çukurova Üstün Zekalılar Derneği (ÇÜZDER) arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.
Adana BTÜ Yeşiloba Yerleşkesinde düzenlenen protokol törenine başta Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, ÇÜZDER Başkanı Murat Acar, Başkan Yardımcısı Berna İlhan Ünsal ve Adana BTÜSEM Koordinatörü Gülnur Şahin katılım gösterdi.
İmzalanan protokol kapsamında her branştan Anaokulu, İlkokul ve Lise öğretmenlerinin ve eğiticilerin katılabileceği eğitimlerle eğiticiler ve öğretmenler “Zeka Oyunları” derslerine girebilmek için yeterlilik kazanacaklar. 40 saatlik zeka oyunları dersi eğitimini tamamlayan eğitimcilere Adana BTÜSEM VE ÇÜZDER onaylı Zeka ve Akıl Oyunları Sertifikası verilecek. Bu sertifika eğitimi kapsamında verilecek zeka oyunları eğitimi sonucunda eğitimciler hem öğrencileri hem de çocukları için çeşitli zeka oyunları ile tanışacak ve bu etkinliklerle zihinsel kapasitelerinin, becerilerinin geliştirilmesinde, zeka oyunlarını etkili bir araç olarak kullanmayı öğrenecekler. Eğitimciler, sertifika programları dahilinde aldıkları eğitim sayesinde zeka oyunları programlama, raporlama ve değerlendirme becerisi kazanarak, üstün zekalı ve farkındalık sahibi çocukları keşfedebilecekler.
Protokol töreninde konuşan ÇÜZDER Başkanı Murat Acar, gerçekleştirilecek projenin zeka oyunları hakkında okullardaki çocukların ilgisini çekmek için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Acar, “Eğitimcilerimize yönelik 40 saatlik eğitimlerimiz Adana ve çevre illere açık olarak gerçekleştirilecek. Tüm dünyada kabul görmüş yaklaşık 150 adet zeka oyununu eğitimcilerimize öğreteceğiz. Bu eğitimlerle eğitimcilerimiz okullarda seçmeli ders olarak okutulacak olan “Zeka ve Akıl Oyunları Eğitimi” dersini düzenleyip bundan faydalanabilecekler. Bu dersler çocuklarımızın algı ve dikkat eksikliğini gidermek ve zihinlerini açmak için en büyük yardımcı olacaktır. Adana BTÜ ile böyle bir projeye başlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Umarım çocuklarımıza ve Adana’ya faydalı olur” ifadelerini kullandı.
Törende söz alan Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üstün zekalı çocukların yeteneklerinin erken yaşta keşfedilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ersoy, “Buluşları ve geliştirdikleri teorilerle hayatımızı kolaylaştıran birçok bilim adamı ve mucidin çocukluk yıllarında yaşadıkları sıkıntılarla ilgili hikayeler duyarız. İşte bizler potansiyeli olan, farkındalık sahibi ve zeka olarak üstünlük gösteren çocuklarımızı erken yaşlarda keşfederek onları yeteneklerine göre yönlendirmeliyiz. Böylece ülkemize ve dünyaya faydalı bireyler yetiştirmiş oluruz. ÇÜZDER ile işbirliği içerisinde yaptığımız bu projede eğitimcilerimizin üstün zekalı çocukları nasıl keşfedeceklerini, bu çocukların yeteneklerini ortaya çıkartacak yöntemleri ve bunların nasıl değerlendirileceği konusunda eğitimler vereceğiz. Başta ÇÜZDER Başkanı Sayın Murat Acar olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Adanamıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.