Adana Demirspor 1 - 4 Beşiktaş

Adana Demirspor 1 - 4 Beşiktaş
Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası F grubu 4. maçında Adana Demirspor'u deplasmanda 4-1 mağlup etti. 

Siyah beyazlıların gollerini Abdülkerim (KK), Demba Ba, Atınç ve Cenk atarken ev sahibi ekibin tek sayısı Özgürcan'dan geldi. Beşiktaş bu sonuçla gruptaki puanını 6'ya çıkarttı ve gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attı.

20 YILLIK HASRET SON BULDU

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 4. hafta erteleme maçında Adana Demirspor, 20 yıl sonra Beşiktaş'ı sahasında ağırladı.

Adana temsilcisi, Beşiktaş'ı en son 20 yıl önce küme düştüğü 1994-95 sezonunda konuk etmişti. Adana'da 11 Şubat 1995'te oynanan bu karşılaşmada Beşiktaş, Mehmet Özdilek'in 19. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılmıştı. Bu maçtan 20 yıl sonra iki takım 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda karşılaştı.

BILIC'TEN ROTASYON

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Ramon Motta, Ernesto Sosa, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan ve ara transferde renklerine kattıkları Sırp asıllı İsveçli stoper Alexander Milosevic'i Adana'ya getirmedi.

Veli Kavlak'ın kart cezalısı olması nedeniyle Adana'ya gelmezken, Demba Ba, Gökhan Töre ve Ersan Adem Gülüm yedek soyundu.

KARAMAN SÜRPRİZ YAPMADI

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da devre arasında kadrosuna kattıkları Hakan Cinemre ve Artun Akçakın'a 18 kişilik kadroda yer vermedi.

İLK 11'LER

ADANA DEMİRSPOR: Emre, Ferhat, Fazlı, Abdülkerim, Şaban, Hakan, Cumali, Oğuz, Hurşut, Umut, Özgür

BEŞİKTAŞ: Serdar, Atınç, Franco, İsmail, Uğur, Oğuzhan, Oğuz, Necip, Kerim, Cenk.

MAÇ ÖNCESİ

Ev sahibi Adana Demirspor grupta oynadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet alırken 1 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Adana ekibi 6 puanlı lider Çaykur Rizespor'un ardından grupta 2. sırada bulunuyor.

Siyah beyazlılar ise 3 maçta 1 galibiyet alırken 2 maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş 3 puanla grupta 3. sırada yer alıyor.

İki takım arasında İstanbul'da oynanan maçtan Adana Demirspor 2-1 galibiyetle ayrılmıştı.