Adana’da Ortak Girişimciliği Kooperatifler Geliştirecek

Adana’da Ortak Girişimciliği Kooperatifler Geliştirecek

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Alman Kooperatifleri Konfederasyonu işbirliği ile ‘Girişimci Kooperatifçilik’ eğitimi düzenliyor. KGK Başkanı Esra Özden, “Adana’nın başarılı ortak girişimlere ihtiyacı var” dedi.
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, kentte başarılı ortak girişim sayısının artması gerektiğini söyledi. Bu konuda Adana’nın yetersiz olduğunu belirten Özden, “Potansiyeli güçlü bir kentiz. Gücü birleştirme alanında eksiklerimiz var. Bilinçli ortaklıklar kurduğumuz zaman birçok sektörde dünyanın hiç bir kenti Adana ile rekabet edemez. Bu sürece katkı sağlamak için önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.
ALMANYA’YLA İŞBİRLİĞİ
Gelişmiş ülkelerde en etkin iktisadi işletmelerin kooperatifler olduğuna dikkat çeken Özden, “Yeni trend girişimci kooperatifçilik alanında. Maalesef başarısız kooperatifler bu kurumlara olan güveni sarstı. Ama başta Avrupa olmak üzere bir çok ülkede kooperatifler ekonomi piyasalarının en etkin işletmelerini oluşturuyor. Girişimci kooperatifçiliği anlamak, son gelişmelerden haberdar olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Alman Kooperatifleri Konfederasyonu ve TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle ‘Girişimci Kooperatifçilik Eğitimi’ projemizi 21 Ekim 2014 Salı günü başlatıyoruz” diye konuştu.
EĞİTİM KAPSAMLI OLACAK
Eğitim programına Adana Valiliği, Adana Bilim Teknoloji Üniversitesi (BTÜ), Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası’nın da destek verdiğini hatırlatan TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden, çalışma sonrasında Adana’da farklı sektörlerde kooperatiflerin kurulmasını hedeflediklerini söyledi. Konuya ilgi duyan herkesi kursa katılıma davet eden Özden, 3 günlük eğitimde girişimci kooperatifçiliğin esasları, dünyada ve Türkiye’de başarılı kooperatif örnekleri, ürün tedarik zinciri, pazarlama gibi konularda bilgi alınabileceğini kaydetti.
ÜCRET ALINMAYACAK
Sınırlı sayıda kursiyerin kabul edileceği ücretsiz eğitim programına başvurunun TOBB Adana KGK’ya yapılabileceği, ayrıntılı bilginin 0322 458 88 54 nolu telefondan alınabileceği bildirildi.
Son başvuru tarihi 15 Ekim 2014 olarak belirlenen eğitimin, Adana BTÜ Ziyapaşa Yerleşkesi’nde gerçekleştirileceği kaydedildi.
Eğitim Programı sonunda başarılı kursiyerlere Gümrük Ticaret Bakanlığı ve Alman Kooperatifleri Federasyonu onaylı sertifika verileceği vurgulandı.