Adana’ya Yeni 13 Ambulans

Adana’ya Yeni 13 Ambulans

Sağlık Bakanlığı, acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Adana’ya 13 ambulans gönderiyor.
Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve bakanlık bürokratları ile birlikte 2014 Ekim ayından bugüne yaptıkları istişareler sonucu Adana’ya, acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni 13 ambulans kazandırdıklarını bildirdi.
Yeni ambulansların Adana’yı acil sağlık hizmetleri alanında bir basamak öteye taşıyacağını ifade eden Ünüvar, ambulansların önümüzdeki günlerde teslim dileceğini belirtti.
Adana ve vatandaşların her alanda olduğu gibi acil sağlık hizmetleri alanında da en iyisine layık olduğunu söyleyen Ünüvar, "Türkiye genelinde 2155 adet istasyon, 4468 kara ambulansı, 17 adet helikopter, 3 adet uçak ve 6 adet deniz ambulansı ile acil sağlık hizmetleri 7 gün 24 saat kesintisiz yürütülmektedir. 2014 yılında Adana’da 46 aktif istasyon, 64 ambulans ve 682 tecrübeli personelle hizmetler kesintisiz yürütüldü" dedi.
Adana’daki 64 ambulans filosunda 1 adet bölgesine hizmet veren helikopter ambulans, 2 adet kar paletli ambulans, 1 adet motorize ambulans, 1 çoklu ambulans (4 adet hasta taşıyabilen), 1 adet obez (yoğun bakım) ambulansı,
58 adet kara ambulansı bulunduğunu hatırlatan Ünüvar, "Yeni 13 ambulansın 11 adedi Mercedes marka, 3 adeti ise çift taraflı açılabilen sürgülü kapılı Ford marka araçlardır. Son teknoloji ile donatılan ambulanslarda trafik takip kamerası, havalı süspansiyon kullanılmış ve uydu araç takip sistemi ile takip ediliyor" diye konuştu.