Adana’ya Yıldız Yağmuru

Adana’ya Yıldız Yağmuru

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 21.’si organize edilen ‘Uluslararası Altın Koza Film Festivali’ kapsamında 80 yönetmen, oyuncu, yapımcı ve senarist özel uçakla Adana’ya geldi.
İlki 1969 yılında gerçekleştirilen, ancak doğal afet, ekonomik kriz ve darbeler nedeniyle dönem dönem ertelenerek bu yıl 45. yılına girmesine rağmen 21.’si düzenlenen ‘Uluslararası Altın Koza Film Festivali’, ilk kez kesintiye uğramadan üst üste 10. kez yapılıyor.
Festival kapsamında kente davet edilen ünlüler, bugün özel uçak ile İstanbul’dan Adana’ya geldi. 80 yönetmen, oyuncu, yapımcı ve senarist Altın Koza yönetim kurulu tarafından havaalanında çiçeklerle karşılandı.
Aralarında Bulut Aras, İrfan Atasoy, Mahmut Cevhen, Mahmut Hekimoğlu, Mine Soley, Safa Önal, Selma Güneri, Serpil Çakmaklı, Suzan Avcı, Süleyman Turhan, Şemsi İnkaya, Tijen Par, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin ve İsmail Güneş gibi isimlerin de bulunduğu 80 ünlü, buradan otobüslerle konaklayacakları otele geçti.
“YAŞASIN ADANA, YAŞASIN ALTIN KOZA”
Oyuncu Ayten Uncuoğlu, Altın Koza’ya gelmekten her zaman keyif alıklarını ifade ederek, “Yaşasın Adana, yaşasın Altın Koza, hep sürsün Altın Koza” dedi.
Mine Soley ise çok heyecanlı olduklarını vurgulayarak, “Türk sinemasının 100. yılı. 100 yılın içinde biz de varız. Ne kadar hizmetimiz geçti bilmiyorum o seyircinin takdiridir. Bir şey var ki o 100 yılın içinde bulunarak hizmet vermiş olmaktan kendimi çok bahtiyar hissediyorum” diye konuştu.
Yusuf Sezgin, Adana’nın Türk sinemasına emek vermiş oyunculara her zaman sahip çıktığını belirterek, kendilerinin de Altın Koza’ya sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.
Selma Güneri de 100. yılın önemine dikkat çekerek, “100. yıl çok değerli, burada olmak çok değerli. Seyirci ile buluşmak çok keyifli benim için. Adana’nın çok özel bir yeri var bende. Kendine has sanatsal ağırlığı olan bir festival. Onun için çok kıymetli. Çok da mutluyuz. Çok anlamlı bir gece yaşayacağız zannediyorum” ifadelerini kullandı.