"Adil Öksüz'ün dosyasını jandarma boşalttı"

"Adil Öksüz'ün dosyasını jandarma boşalttı"

Ankara Batı (Sincan) Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, dosyanın Öksüz'ü gözaltına alan Kazan Akıncılar Jandarma Karakolu görevlileri tarafından "boşaltıldığını" ileri sürdü. Öksüz'ü serbest bırakan hâkimin önüne dosya gittiğinde sadece ifadesi ve üst yazısı olduğunu belirten kaynaklar, "Jandarma ne bu kişinin geçmişini araştırmış, ne ifadesini almış, ne de üst arama ve yakalama tutanağı düzenlemiş. Deliller savcıdan ve hâkimden gizlenmiş" dedi. Savcılığın, halen görevde bulunan jandarma görevlileri hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.


Darbe girişiminin bastırılması sırasında 16 Temmuz günü saat 15.00 sıralarında Adil Öksüz, Akıncı Üssü çevresinde kaçarken Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Ancak bu aşamadan sonra Öksüz'ün serbest kalmasına neden olan gariplikler başladı.

22 saatlik gözaltı

Adil Öksüz, 22 saat boyunca Kazan Jandarma Karakolu'nda gözaltında tutuldu. Üzerinden GPS cihazı çıkan Öksüz, 18 Temmuz'da Sincan'daki Ankara Batı Adliyesi'ne gözaltındaki askerle birlikte sevk edildi. Savcı Cihan Ergün'ün karşısına çıkarılan Öksüz, Kazan'a "arsa bakmaya" geldiğini iddia ederek, şunları kaydetti:


"14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. 15 Temmuz günü cumaydı. Cuma akşamı Mehmet Öksüz isimli amcamın Keçiören'de evi vardı orada kaldım. 16 Temmuz günü sabah 09.00- 10.00 gibi de Keçiören'den ticari taksi tuttum. 1 taksiyle geldim. Orada tarla baktım. Akıncılar yakınındaki bir köyde Hasan isimli bir köylünün Akıncı'nın orada bir tane köy var. Muhiti de ben biliyorum. Hasan isimli şahısın adını köyün tek camisi olduğundan cami imamından öğrenebilirsin demişti. Köye vardım taksiciyi geri gönderdim. Alacağım araziye bakmak için köy girişine yakın beni bırakmasını söyledim. Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar."