Adilcevaz’da Besiciler Kış Hazırlıklarına Başladı

Adilcevaz’da Besiciler Kış Hazırlıklarına Başladı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde hayvan besiciliği yapanlar, ot ve saman gibi hayvan yemlerini hazırlayarak hayvanları için kış hazırlıklarına başladı.
Kışın hayvanlarının yem ihtiyaçları karşılamak amacıyla çalışmalarına başlayan besiciler, kendi imkanlarıyla hazırladıkları ya da satın aldıkları ot ve saman gibi hayvan yemlerini kapalı alanlara doldurarak yağışlardan etkilenmemeleri için gerekli önlemleri de alıyorlar. İlçede hayvan besiciliği yapan Halis Deniz isimli çiftçi, hayvanların kışlık yemlerini hazırlamak için hummalı bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu senede hayvanlarımızın kışlık yem ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza başladık. Havalar soğumadan ve yağışlar gelmeden hazırladığımız yemleri kapalı alanlara taşıyarak burada muhafaza etmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda kapalı alanlarda muhafaza ettiğimiz bu yemleri kış yağışlarından da korumuş oluyoruz” dedi.
Kışın saman fiyatının daha da artacağına değinen besici Halis Deniz, aynı zamanda kışa hazırlık yapmak için yem alıp stoklamaya başladıklarını söyledi.